ΕνημέρωσηΠολιτική

«Πρόκειται για αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση του ελληνικού λαού»

Για «αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση και την νοημοσύνη του ελληνικού λαού» κάνει λόγο ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, για την ποινική δίωξη εναντίον του και εναντίον των βουλευτών των Σπαρτιατών που αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την παραγγελία προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών ζητάει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 11 εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος, πλην του προέδρου, Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Γεωργία Αδειλίνη μετά τις τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Β. Στίγκα.

Η δίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά τους 11 βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αλλά και τον καταδικασμένο σε πρώτο βαθμό διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Η. Kασιδιάρη, για τον οποίο ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

«Αστειότητες»

Σε δήλωσή του δια της συνηγόρου του, Βάσως Πανταζή, ο κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού πρώην βουλευτής, έκανε λόγο για «αστειότητες».

«Υπό την ιδιότητα μου ως συνηγόρου υπερασπίσεως του Ηλία Κασιδιάρη, ως προς την ποινική υπόθεση που αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σας γνωστοποιώ την κάτωθι δήλωση του», αναφέρει αρχικά η κ. Πανταζή και επισημαίνει:

«Αν είχα χιούμορ θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ, ώστε ο Άρειος  Πάγος να ασκήσει δίωξη στους βουλευτές της και το εκλογοδικείο να τους αποβάλει άμεσα από τη Βουλή. Πρόκειται για αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση και την νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button