ΕνημέρωσηΠολιτική

Θεσσαλία: Τέλος Μαρτίου η προκήρυξη των διαγωνισμών για τα έργα αποκατάστασης

Μέχρι το τέλος Μαρτίου πρόκειται να γίνει η προκήρυξη των διαγωνισμών για τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων.

Οι επισκέψεις του Υφυπουργού έχουν ως στόχο να οριστικοποιήσουν, με τη συμβολή των τοπικών φορέων, το πρόγραμμα των έργων αποκατάστασης στη Θεσσαλία, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των τευχών δημοπράτησης των διαγωνισμών, στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει την ανάθεση συμβάσεων με αντικείμενο την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών στις πληγείσες περιοχές από τα φαινόμενα «Daniel» και «Elias». Ο στόχος που έχει τεθεί είναι οι συγκεκριμένες συμβασιοποιήσεις να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου, προκειμένου να εγκατασταθούν τα πρώτα εργοτάξια και να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι μεγάλες παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές των κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Υφυπουργού Νίκου Ταχιάου, ο οποίος συνοδευόταν από κλιμάκιο συνεργατών μηχανικών, συμβούλων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτριο Κουρέτα, τον οποίον ο Υφυπουργός ενημέρωσε για τον σχεδιασμό, σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει το Υπουργείο είναι οριστικού χαρακτήρα και αφορούν αποκλειστικά στα έργα υποδομής που υπέστησαν ζημιές από τα δύο καιρικά φαινόμενα.

Αντίστοιχα, για την οριστικοποίηση του προγράμματος αποκαταστάσεων στη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκαν και επιμέρους συναντήσεις εργασίας στους Δήμους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων με τη συμμετοχή των Δημάρχων, αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας: Δήμαρχος Ζαγοράς-Πηλίου, Κώστας Καραγεωργίου, Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχαήλ Μιτζικός, Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης και Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.

-Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας: Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, Δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου, Δήμαρχος Κιλιλέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής, Δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας και Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης.

-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων: Δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγνάντης, Δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, Δήμαρχος Πύλης, Κώστας Μαράβας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Νικόλαος Σακκάς.

Στη διάρκεια της περιοδείας, ο Υφυπουργός και το κλιμάκιο που τον συνόδευε, επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, πληγέντα έργα υποδομής τα οποία αποτελούν προτεραιότητες των Δήμων, όπως η γέφυρα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη 12 Μαρτίου, το κλιμάκιο του Υπουργείου, υπό τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, θα επανέλθει στην περιοχή προκειμένου να συνεχίσει τις συναντήσεις εργασίας στην περιοχή της Καρδίτσας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button