ΕνημέρωσηΠολιτική

Yπό προθεσμία ο Κασσελάκης – Zougla

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η θυελλώδης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή, τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και τα στελέχη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου υπαναχώρησαν από τις θέσεις τους σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί το κλίμα, το οποίο μύριζε μπαρούτι τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

H συνεδρίαση διεξήχθη σε έντονο κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος ανακάλεσε την επιστολή που έστειλε την Δευτέρα στα μέλη της ΠΓ και η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε την δέσμευση των στελεχών για στήριξη της προεδρίας του, διαφορετικά όπως είπε, αν υπάρχει αμφισβήτηση, θα ζητήσει επαναβεβαίωση από τη βάση. «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Και αυτό δεν είναι δική μου μόνο διαπίστωση, είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα χιλιάδες μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα  κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές, όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε, ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών. Σέβομαι  τα όργανα, είμαι συλλογικός και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο, αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι την διαδικασία. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει εδώ τώρα, εδώ που είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένα μέλη της ΠΓ απάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρόεδρο του κόμματος ότι «δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν».

Κατά την προσέλευσή του ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δήλωση στις κάμερες και καταφέρθηκε εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης που«κάνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος σε διαδικτυακό μέσο δήλωσε ότι διάβασε ότι πήγε χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα. «Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό, χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήμουν εκεί μαζί τους. Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Με συμβιβασμό έληξε η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του κόμματος «μετά από εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία:

α) εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας,

β) επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο».

Στο πλαίσιο αυτό «το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22/2 μέχρι και τις 25/2, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Θα είναι συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την ‘Προοδευτική αντεπίθεση τώρα’», κατά την ανακοίνωση.

Στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, από την πλευρά τους, σημείωναν ότι «η Πολιτική Γραμματεία επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του προέδρου του κόμματος και εκείνος από την πλευρά του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Πολιτική Γραμματεία».

Κατά πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος ανακάλεσε επιστολή που είχε αποστείλει στην συνεδρίαση της Δευτέρας με την οποία επέρριπτε ευθύνες στην Πολιτική Γραμματεία για την εικόνα του κόμματος, ενώ απέσυρε το «αίτημα» του για «λευκή επιταγή» μέχρι το 2027 (τις επόμενες εκλογές). Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι λειάνθηκαν προσωρινά οι αντιθέσεις ώστε να προχωρήσουν στο μεθαυριανό συνέδριο και να βαδίσουν ενωμένοι προς τις ευρωεκλογές όπου όλα θα ξανασυζητηθούν.

Η ανακοίνωση της ΠΓ:

Στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε σήμερα, μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία:

α) εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας,

β) επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22/2 μέχρι και τις 25/2, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button