ΕνημέρωσηΠολιτική

Χρηματιστήριο Κοπεγχάγης: Η επόμενη μέρα – Μόνο οι τοίχοι έχουν απομείνει

Η πυρκαγιά προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο κτήριο που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, ενώ ο οβελίσκος του ύψους 54 μέτρων κατέρρευσε χθες το πρωί, σε μια σκηνή που θύμισε την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το 2019 στην Παναγία των Παρισίων.

Τι ανέφερε η πυροσβεστική

Την Τρίτη το απόγευμα η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, όμως εστίες της εξακολουθούν να καίνε σε σημεία του κτιρίου στα οποία η πρόσβαση είναι δύσκολη. Εξάλλου πολλές ζημιές προκλήθηκαν από το νερό που έριξαν οι πυροσβέστες. «Σήμερα το πρωί συνεχίζουμε τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο κομμάτι (του κτιρίου) που έχει καεί, όπου μένουν μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι», ανέφερε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. «Παράλληλα εργαζόμαστε με εργολάβους για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα των τοίχων», πρόσθεσε. «Στο κομμάτι που καταφέραμε να σώσουμε από τις φλόγες διαθέτουμε ακόμη ομάδες οι οποίες φροντίζουν να μην αναζωπυρωθεί η φωτιά. Αναμένουμε ότι οι προσπάθειες αντιμετώπισης της πυρκαγιάς θα συνεχιστούν τις επόμενες 24 ώρες», τόνισε η υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κάτω από την οροφή και οι ερευνητές της αστυνομίας δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αποκτήσουν πρόσβαση στο κτίριο.

 

Δείτε φωτογραφίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button