LifeStyle

Χεζμπολάχ: «Αναπόφευκτη η αντεπίθεση» του Ιράν στο Ισραήλ για το χτύπημα στο προξενείο

Ο ηγέτης της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 5 Απρίλιου, ότι είναι «αναπόφευκτη» η απάντηση του Ιράν στο πλήγμα που αποδόθηκε στο Ισραήλ εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, μια επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων.

«Να είστε βέβαιοι ότι η ιρανική απάντηση στο πλήγμα στο προξενείο στη Δαμασκό είναι αναπόφευκτη», δήλωσε ο Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πού, πώς, πότε και σε ποια κλίμακα θα είναι η απάντηση, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε», πρόσθεσε, πιστεύοντας ότι η απόφαση εναπόκειται στην Τεχεράνη.

Επτά Ιρανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή στο ιρανικό προξενείο στη συριακή πρωτεύουσα τη Δευτέρα. Το Ιράν κατηγόρησε αμέσως το Ισραήλ, το οποίο δεν επιβεβαίωσε ότι ευθύνεται για το πλήγμα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης – που είναι σύμμαχος του Ιράν -, το πλήγμα στο προξενείο αποτελεί σημείο καμπής μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που βρίσκεται ήδη στον έκτο του μήνα. Ο πόλεμος ξεκίνησε από την επίθεση του παλαιστινιακού κινήματος στο νότιο Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτοτε, η Χεζμπολάχ εξαπολύει καθημερινές επιθέσεις κατά του Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο για να υποστηρίξει τη σύμμαχό της, Χαμάς, και ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν σε στρατιωτικά αντίποινα, εγείροντας φόβους για επέκταση του πολέμου.

Η Χεζμπολάχ «δεν φοβάται τον πόλεμο και είναι πλήρως προετοιμασμένη για οποιονδήποτε πόλεμο» κατά του Ισραήλ, προειδοποίησε ο Νασράλα στην ομιλία του με αφορμή την Ημέρα Αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ), που γίνεται κάθε τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστινίους και κατά του Ισραήλ.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τα «κύρια όπλα» του στις καθημερινές τους τελευταίους μήνες ανταλλαγές πυρός με το Ισραήλ. «Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα μας, ούτε χρησιμοποιήσαμε τις κύριες δυνάμεις μας» στη μάχη, είπε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button