ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Europa και Conference League: Το σόου του Φορτούνη για τον Ολυμπιακό και η απόκρουση πέναλτι του Κοτάρσκι για τον ΠΑΟΚ στα highlights των προημιτελικών

Σπουδαίες αναμετρήσεις και εκπλήξεις περιελάμβαναν τα πρώτα παιχνίδια στα προημιτελικά του Europa League και του Conference League, με… μοιρασμένα αποτελέσματα για τις ελληνικές ομάδες, αφού ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2 τη Φενέρμπαχτσε, ενώ ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Ολυμπιακός θα πάει έτσι με μικρό προβάδισμα στη ρεβάνς της Τουρκίας, ενώ ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει νέα ανατροπή στην Τούμπα, με στόχο αμφότερων, την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της διοργάνωσης, η Άστον Βίλα επικράτησε με 2-1 της Λιλ, με τη “μάχη” να συνεχίζεται πλέον στη Γαλλία, ενώ η Φιορεντίνα πήρε ισοπαλία με 0-0 στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν και θα την υποδεχθεί ως απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, στη Φλωρεντία.

Αναπάντεχα αποτελέσματα είχε από την πλευρά του, το Europa League, αφού η Λίβερπουλ έχασε με 3-0 από την Αταλάντα στο Άνφιλντ, ενώ η Ρόμα “άλωσε” με 1-0 την έδρα της Μίλαν. Νίκες και για Μπάγερ Λεβερούζεν (2-0 τη Γουέστ Χαμ) και Μπενφίκα (2-1 τη Μαρσέιγ).

Τα αποτελέσματα στο Europa League

Μίλαν – Ρόμα 0-1

(17΄ Μαντσίνι)

Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-3

(38΄,60΄ Σκαμάκα, 83΄ Πάσαλιτς)

Λεβερκούζεν – Γουέστ Χαμ 2-0

(83΄ Χόφμαν, 90+1΄ Μπόνιφεϊς)

Μπενφίκα – Μαρσέιγ 2-1

(16΄ Ράφα Σίλβα, 52΄ Ντι Μαρία – 67΄ Ομπαμεγιάνγκ)

Τα αποτελέσματα στο Conference League

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2

(8΄ Φορτούνης, 32΄ Γιόβετιτς, 57΄ Τσικίνιο – 67΄ πέν. Τάντιτς, 74΄ Καχβεσί)

Βικτόρια Πλζεν – Φιορεντίνα 0-0

Μπριζ – ΠΑΟΚ 1-0

(6΄ Βέλτεσεν)

Αστον Βίλα – Λιλ 2-1

(13΄ Γουάτκινς, 56΄ ΜακΓκιν – 84΄ Ντιακιτέ)

Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την επόμενη Πέμπτη, 18/04/24.

To άρθρο Europa και Conference League: Το σόου του Φορτούνη για τον Ολυμπιακό και η απόκρουση πέναλτι του Κοτάρσκι για τον ΠΑΟΚ στα highlights των προημιτελικών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button