LifeStyle

«Ο μπαμπάς της κόρης μου είναι φεμινιστής και θα τον δει να πλένει και πιάτα» λέει η Μαίρη Συνατσάκη

Η Μαίρη Συνατσάκη, επηρεασμένη από τις τελευταίες εξελίξεις με την πρόσφατη γυναικοκτονία, θέλησε να ανεβάσει ένα βίντεο και να εκφράσει τις σκέψεις της αναφορικά και με την κόρη της, την οποία προσπαθεί να μεγαλώσει έξω από στερεότυπα.

Στο βίντεό της στο Youtube η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για το πώς μεγαλώνει τη δική της κόρη μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία αλλά και το πώς προσπαθεί να αλλάξει τα έμφυλα στερεότυπα που υπάρχουν για τα κορίτσια. Ο λόγος πίσω από το περιεχόμενο του βίντεο ήταν η γυναικοκτονία της 28χρονης από τον σύντροφό της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων την 1 Απριλίου 2024. 

«Ο μπαμπάς της Ολίβιας είναι φεμινιστής και αυτό σαν παράδειγμα είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να δώσω στην κόρη μου και δεν θα μπορούσα να μοιραστώ έναν τόσο δύσκολο ρόλο σαν αυτό της γονεικότητας με έναν άνθρωπο που δεν θα συμφωνούσαμε σε τόσο βασικά πράγματα. Οι θέσεις του είναι τέτοιες που θεωρούν εντελώς ίσα τα φύλα. Δεν είναι μόνο στα λόγια. Η Ολίβια θα δει τον μπαμπά της να πλένει τα πιάτα και θα δει εμένα με τρομερή χαρά και ικανοποίηση να βιδώνω την ντουλάπα. Θα το δει, δεν θα το ακούσει μόνο», είπε αρχικά η influencer για τον Ίαν Στρατή μαζί με τον οποίο έχουν αποκτήσει την κόρη τους Ολίβια.

«Το περιβάλλον της είναι ένα τέτοιο περιβάλλον. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ πολύ κοντά της, αντίστοιχα είναι τέτοιοι άνθρωποι. Αν έρθει κάποιος απομακρυσμένος συγγενής, έχω μάθει πως θα μιλάω μπροστά της και θα στηρίζω τις φεμινιστικές μου ιδέες γιατί αυτό θα είναι το σωστότερο παράδειγμα για εκείνη» συνεχίζει η Μαίρη Συνατσάκη.

«Μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν ξεκίνησα να αγοράζω ρούχα για την μικρή – αυτό έγινε όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος – που έμπαινα σε sites και έπρεπε να αγοράσω ρούχα για το βρεφάκι και είχε κατηγορία στα βρεφικά αγόρια και κορίτσια. Γιατί αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή ύπαρξης ενός ατόμου πρέπει να φορτιστεί αυτό με συγκεκριμένα χρώματα, συγκεκριμένες εικόνες, όχι δεν το καταλαβαίνω καθόλου!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Synatsaki (@mairiboo)

Ήθελα να έχει και φορμάκια με δεινόσαυρους και αμαξάκια και έμπαινα στα αγορίστικα. Αυτός ο διαχωρισμός σε τόση μικρή ηλικία… Τα κοριτσάκια αποτυπώνονται σαν πράα, γλυκά κοριτσάκια. Επίσης μαθαίνουμε στην κόρη μας την έννοια της συναίνεσης. Το Stop. Δεν θέλω να αγκαλιαστώ, δεν μου αρέσει αυτό. Το σώμα και η ύπαρξη της δεν είναι διαθέσιμα για όλους, έτσι χωρίς τη δική της συναίνεση. Από τώρα ξέρει αν θέλει να της δίνουμε αγκαλιά ή φιλί» τόνισε στη συνέχεια η γνωστή Youtuber.

 

 

To άρθρο «Ο μπαμπάς της κόρης μου είναι φεμινιστής και θα τον δει να πλένει και πιάτα» λέει η Μαίρη Συνατσάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button