ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο Ίλον Μασκ λέει πως δεν θα ενισχύσει οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία ούτε του Μπάιντεν ούτε του Τραμπ

Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ – διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αεροδιαστημικής τεχνολογίας SpaceX και της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, καθώς και ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) – δήλωσε σήμερα ότι δεν θα ενισχύσει οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία ούτε του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ ούτε του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ συναντήθηκε προ ημερών στη Φλόριντα με τον Μασκ, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Ίλον Μασκ ανέφερε: «Για να είμαι απολύτως σαφής: Δεν κάνω δωρεά χρημάτων σε κανέναν εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ».

Νωρίτερα σήμερα, η Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων. Ως εκ τούτου, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα μονομαχήσουν ο 81χρονος Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και ο 77χρονος Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ.

Το 2022, πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Ίλον Μασκ είχε προτρέψει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να χαρίσουν στους Ρεπουμπλικάνους τον έλεγχο του Κογκρέσου. Τελικά, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εξασφάλισε την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ οι Δημοκρατικοί του προέδρου Μπάιντεν διατήρησαν υπό τον έλεγχό τους τη Γερουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button