ΑθλητισμόςΕνημέρωση

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0: Ο Ελίασον «σκότωσε» τους Πειραιώτες και έφερε ξανά την Ένωση στην κορυφή

Ένα γκολ του Ελίασον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έκρινε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, χαρίζοντας στην Ένωση τη νίκη με 1-0.

Σε ένα ντέρμπι με καλό ρυθμό στην OPAP Arena, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες για γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης “ύψωσε” τείχος στο τέρμα του και επέτρεψε στον Ελίασον να πετύχει γκολ νίκης στο φινάλε της αναμέτρησης, χαρίζοντας στην ΑΕΚ μία μεγάλη στα πλέι οφ της Super League 1.

Η Ένωση επανήλθε έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και στο +2 από τον ΠΑΟΚ, ενώ “άνοιξε” τη διαφορά της, τόσο από τους Πειραιώτες, όσο και από τον Παναθηναϊκό, που ηττήθηκε νωρίτερα από τους Θεσσαλονικείς στη Λεωφόρο.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι και δημιούργησαν καλό ρυθμό στο ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να χάνει και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 10′, με τον Μασούρα να παίρνει αμαρκάριστος κεφαλιά “ψαράκι” μπροστά από τον Αθανασιάδη, αλλά τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει με δυσκολία.

Η Ένωση “απάντησε” με ένα καλό σουτ του Γκατσίνοβιτς που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ στο 26′, αλλά στη συνέχεια οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες και στις δύο εστίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη ευκαιρία για γκολ ήρθε στο 45′, με τον Έσε να μην μπορεί να σκοράρει με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός έφθασε αμέσως μετά ακόμη πιο κοντά στο γκολ, με τον Ποντένσε να βγάζει τον Ελ Κααμπί απέναντι από τον Αθανασιάδη, αλλά τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να αποκρούει την μπάλα στο τετ-α-τετ και να διατηρεί ανέπαφη την εστία του.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι με το 0-0 στα αποδυτήρια και στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια, με ΑΕΚ και Ολυμπιακό να ψάχνουν το γκολ, με προβλήματα όμως στην τελική προσπάθεια. Η Ένωση “φώναξε” πάντως για μία ανατροπή του Λιβάι Γκαρσία στην περιοχή, αλλά οι Πειραιώτες ήταν και πάλι αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες για γκολ.

Ο Μαρτίνς σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο 83′ ο Τσικίνιο έφθασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ με τον Αθανασιάδη να λέει ξανά “όχι” και τον Γιόβετιτς να σουτάρει στην εξέλιξη της φάσης ελάχιστα άουτ από καλή θέση στην περιοχή.

Ο Μαυροβούνιος είχε και ένα άστοχο σουτ λίγο μετά και η ΑΕΚ “τιμώρησε” στη συνέχεια τους Πειραιώτες για τις χαμένες ευκαιρίες. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ελίασον έφυγε στον κενό χώρο, νίκησε τον Τζολάκη με ιδανικό πλασέ και έκανε το 1-0 στο ματς.

Η Ένωση είχε και ένα γκολ με τον Άμραμπατ που δεν μέτρησε για οφσάιντ, αλλά και ένα δοκάρι με τον Τσούμπερ εξ επαφής, στο οποίο υπήρχε όμως και πάλι οφσάιντ. Ουσιαστικά στην πρώτη καλή στιγμή της δηλαδή στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε το “χρυσό” γκολ και πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη που την επαναφέρει στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1.

 

To άρθρο ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0: Ο Ελίασον «σκότωσε» τους Πειραιώτες και έφερε ξανά την Ένωση στην κορυφή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button