Διεθνή επικαιρότητα

Αυστρία:17 έφηβοι κατηγορούνται για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος 12χρονης   

Μουδιασμένη είναι η κοινή γνώμη στην Αυστρία μετά την σοκαριστική ανακοίνωση της αστυνομία της Βιέννης: Μια συμμορία 17 εφήβων μεταναστών βαρύνονται με κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε ένα 12χρονο κορίτσι και μάλιστα «πολλές φορές την εβδομάδα για πολλούς μήνες».

Στις καταγγελίες που έφερε στη δημοσιότητα η αστυνομία αναφέρεται πως οι δράστες κατέγραφαν σε βίντεο ή σε φωτογραφίες τις πράξεις τους.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε μία φτωχή συνοικία νότια της Βιέννης το διάστημα «μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου του 2023, στις σκάλες, τις τουαλέτες, σε έναν χώρο στάθμευσης, σε ένα ξενοδοχείο ή στα σπίτια των αυτουργών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αξιωματικός της αστυνομίας Φλόριαν Φίντα.

Οι ύποπτοι, στην πλειονότητά τους ανήλικοι, είναι συριακής, τουρκικής, ιταλικής, βουλγαρικής και σερβικής καταγωγής. Δύο εξ αυτών είναι κάτω των 14 ετών και δεν θεωρούνται ποινικά υπεύθυνοι.

Σχεδόν όλοι οι ύποπτοι ήταν γνωστοί στην αστυνομία για άλλα εγκλήματα, κατηγορούνται τώρα για σεξουαλικά εγκλήματα και παραγωγή εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκου.

Δεκατρείς εξ αυτών οδηγήθηκαν χθες, Πέμπτη 29/2, ενώπιον του ανακριτή και αρνούνται εν μέρει τα γεγονότα.

Οι κατηγορούμενοι και το θύμα, αυστριακής υπηκοότητας, συναντήθηκαν μέσω ενός εκ των εφήβων, που είχε θωπεύσει το κορίτσι. Κατόπιν ήρθε σε επαφή με τα άλλα αγόρια.

Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν βίντεο με τις πράξεις τους, ενώ υπάρχουν υποψίες σε βάρος ενός εξ αυτών ότι απείλησε να δημοσιεύσει τις εικόνες εάν το θύμα αρνούταν να πάει μαζί του.

Όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, κανένα βίντεο δεν αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Από φόβο αντιποίνων, το κορίτσι δεν αποκάλυψε όσα βίωνε προτού τελικά τον Οκτώβριο τα εκμυστηρευτεί στη μητέρα της, η οποία κατέθεσε μήνυση.

Την έρευνα αναμένεται να αναλάβουν οι εισαγγελικές αρχές, που καλούνται να ρίξουν φως σε αυτήν την υπόθεση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button