ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Το ξέσπασμα της Δέσποινας Γεωργιάδου: Αδικία να μην είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Δέσποινα Γεωργιάδου είναι μία από τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στην ξιφασκία, ωστόσο δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου. Το ξέσπασμα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

 H Δώρα Γκουντούρα ήταν η ξιφομάχος που εξασφάλισε τη θέση που δικαιούται η Ελλάδα στη σπάθη γυναικών, σύμφωνα με τους βαθμούς στο Ολυμπιακό ranking. Η Ελληνίδα αθλήτρια της ξιφομαχίας, Δέσποινα Γεωργιάδου, έκανε λόγο για «αδικία».

«Η συναθλήτριά μου (σ.σ. Δώρα Γκουντούρα) κι εγώ ήμασταν στο Νο1 και Νο2, αλλά απαγορεύεται οι αθλήτριες που θα προκριθούν να είναι από την ίδια χώρα,» ανέφερε η Γεωργιάδου εξηγώντας γιατί δεν προκρίθηκε στο Παρίσι για να καταλήξει: «Πάλεψα αυτά τα χρόνια, εκπλήρωσα πολλά όνειρά μου στην πορεία και νιώθω πως είναι αδικία να μην είναι εκεί εκείνη την ημέρα! Ν’ αγωνιστώ και να έχω την ευκαιρία να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Προσπαθώ να το διαχειριστώ. Επιπρόσθετα… δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι γιατί απλά έτσι είμαι εγώ. Σας ευχαριστώ όλους σας για τα υποστηρικτικά μηνύματα αυτές τις ημέρες».

Αναλυτικά, η Δέσποινα Γεωργιάδου έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook:

«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, σκέφτομαι ξανά και ξανά πως ν’ ανακοινώσω ότι δεν προκρίθηκα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Κυρίως διότη ακόμη προσπαθώ να το κατανοήσω, να το συνειδητοποιήσω και να το εξηγήσω στον εαυτό μου. Δεν βγάζει κανένα νόημα, καθώς:

* έχω κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στο Μιλάνο (το οποίο είναι επαρκές για πρόκριση σχεδόν σε κάθε άθλημα)
* είμαι στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης
* είμαι στο Νο2 της ατομικής πρόκρισης στην Ευρώπη και
* είμαι στο νο5 της ατομικής πρόκρισης στον κόσμο.

Και πάλι δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες απλά και μόνο γιατί η συναθλήτριά μου (σ.σ. Δώρα Γκουντούρα) είναι επίσης μία από τις κορυφαίες ξιφομάχους του κόσμου.

Αυτό που φαίνεται εντελώς παράλογο σε εμένα είναι πως κυρίως στο ατομικό των Ολυμπιακών Αγώνων οι ξιφομάχοι προκρίνονται μέσα από τις ομαδικές διοργανώσεις και οι ξιφομάχοι που προσπαθούν να προκριθούν ατομικά έχουν ελάχιστες πιθανότητες. Και από τις δύο θέσεις που δίνονται σε όσες προκρίνονται ατομικά από την Ευρώπη, η συναθλήτριά μου κι εγώ ήμασταν στο Νο1 και στο Νο2… αλλά απαγορεύεται οι αθλήτριες που θα προκριθούν να είναι από την ίδια χώρα.

Αυτό με πληγώνει πολύ. Είναι το όνειρό μου, ο στόχος μου, κάτι για το οποία πάλευα κάθε μέρα. Δεν έχασα ούτε μία προπόνηση, πίεζα τον εαυτό μου παρά τον πόνο όπως κι αν ήταν οι συνθήκες, εμψύχωνα τον εαυτό μου μετά από κακές ημέρες, έμενα ταπεινή και συγκεντρωμένη μετά από τις καλές ημέρες.

Πάλεψα αυτά τα χρόνια, εκπλήρωσα πολλά όνειρά μου στην πορεία και νιώθω πως είναι αδικία να μην είμαι εκεί εκείνη την ημέρα… Ν’ αγωνιστώ και να έχω την ευκαιρία να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Προσπαθώ να το διαχειριστώ.

Επιπρόσθετα… δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι γιατί απλά έτσι είμαι εγώ. Σας ευχαριστώ όλους σας για τα υποστηρικτικά μηνύματα αυτές τις ημέρες».

To άρθρο Το ξέσπασμα της Δέσποινας Γεωργιάδου: Αδικία να μην είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button