Διεθνή επικαιρότητα

Περού: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας η πρόεδρος Μπολουάρτε για τα αδήλωτα ακριβά ρολόγια

Αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη του Περού βρίσκεται η πρόεδρος της χώρας Ντίνα Μπολουάρτε για τα ακριβά ρολόγια που φόραγε τα οποία φέρονται να είναι αδήλωτα.

Όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 18 Μαρτίου η Γενική Εισαγγελία Περού, άρχισε να διενεργεί προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της προέδρου της χώρας, καθώς η Ντίνα Μπολουάρτε φέρεται να φόραγε ακριβά ρολόγια, χωρίς να έχει δηλώσει την απόκτησή τους ούτε την προέλευση των χρημάτων, την περίοδο που ήταν υπουργός.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα του περουβιανού ειδησεογραφικού ιστοτόπου La Encerrona, που άρχισε να δημοσιεύει τη 15η Μαρτίου ρεπορτάζ συνοδευόμενα από φωτογραφίες που εικονίζουν την κυρία Μπολουάρτε να φορά τα ρολόγια όταν ήταν μέλος της κυβέρνησης το 2021 και το 2022.

Αφορά υποψίες για «παράνομο πλουτισμό» και τη μη δήλωση «της απόκτησης ρολογιών Rolex», εξήγησε σε δελτίο Τύπου η εισαγγελία.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Περού διαβεβαίωσε πως έχει «καθαρά χέρια» και ότι δεν έχει παρά ένα ρολόι, κάποιας ηλικίας, αγορασμένο με τις οικονομίες της.

Υπενθυμίζεται ότι η 61χρονη πρόεδρος είχε ήδη βρεθεί αντιμέτωπη με έρευνα, με ακόμη πιο βαρύ κατηγορητήριο («γενοκτονία», «ανθρωποκτονίες κατά συρροή με επιβαρυντικές περιστάσεις» και «πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών»), μετά τους θανάτους 50 και πλέον ανθρώπων στις ταραχές που ακολούθησαν την ορκωμοσία της, τον Δεκέμβριο του 2022.

Η αρχηγός του κράτους τυπικά έχει νομική ασυλία ως το τέλος της θητείας της, το 2026.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button