ΕνημέρωσηΟικονομία

Βουλή: Ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τους δικηγόρους

Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε σήμερα (14.3.2024) το νομοσχέδιο για τους δικηγόρους, «Ρυθμίσεις για τα κληρονομητήρια, τις αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιών, τις εγγραφές και τις εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθηκών και τις ένορκες βεβαιώσεις και για το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων και την πληρωμή των υποθέσεων νομικής βοήθειας», στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής του από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, οι οποίοι αναγνώρισαν ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του δικηγορικού σώματος γίνεται τόσο μεγάλη μεταφορά δικαστικής ύλης στους δικηγόρους».

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΙΚΗ. Το ΚΚΕ μαζί με τη Νέα Αριστερά καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσαν «παρών».

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για μείωση του ενεργειακού κόστους σε αγρότες και έλεγχο συνταγογράφησης φαρμάκων

Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε και η τροπολογία που προβλέπει μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους για τους αγρότες και την σύσταση επιτροπής Ελέγχου του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Την τροπολογία υπερψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας, δήλωσαν «παρών» και το ΚΚΕ μαζί με τη Νέα Αριστερά, τους Σπαρτιάτες και τη ΝΙΚΗ, καταψήφισαν.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για τους αγρότες, τονίζοντας ότι «υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για ευνοϊκή ρύθμιση των αγροτικών οφειλών σε παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος με μακροχρόνια δεκαετή περίοδο αποπληρωμής και με μηδενικό επιτόκιο».

«Είναι μια ρύθμιση αμοιβαίου οφέλους, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα σε έργα ΑΠΕ που ανέμεναν την έκδοση οριστικής προσφοράς σύνδεσης από τον ΑΔΜΗΕ, να προχωρήσουν άμεσα την υλοποίηση τους και παράλληλα θα προσφέρει φθηνή στους κατόχους αγροτικών τιμολογίων, μέσω των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας», υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν τόσο την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης, την οποία χαρακτήρισαν σκοπίμως ασαφή, όσο και τους στόχους της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι η δήθεν ενεργειακή χρηματοδότηση των αγροτών χρησιμοποιείται όχι για την δική τους ενίσχυση, αλλά για την πριμοδότηση των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

To άρθρο Βουλή: Ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τους δικηγόρους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button