ΕνημέρωσηΟικονομία

Oι Γερμανοί «σοφοί» κατεβάζουν τον «πήχη» της ανάπτυξης φέτος

Oι Γερμανοί «σοφοί» της οικονομίας κατεβάζουν τον «πήχη» της ανάπτυξης της “ατμομηχανής” της Ευρώπης, ενώ τα αρνητικά μηνύματα για την οικονομία της Γερμανίας έρχεται το ένα πίσω από το άλλο.

Σύμφωνα με την οικονομική εμπειρογνώμονα Βερόνικα Γκριμ (Veronika Grimm), το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της  οικονομίας Γερμανίας.

“Είχαμε προβλέψει ανάπτυξη 0,7% για το τρέχον έτος, αλλά αυτό μάλλον δεν μπορεί να διατηρηθεί”, δήλωσε η Γκριμ στις εφημερίδες Funke Mediengruppe σήμερα (03.03.24).

“Βρισκόμαστε σε φάση στασιμότητας και τα δυσμενή δημογραφικά στοιχεία θα μειώσουν σημαντικά το αναπτυξιακό μας δυναμικό τα επόμενα χρόνια”, εξήγησε ο οικονομολόγος της Νυρεμβέργης.

Ο Γκριμ τόνισε ότι αν θέλουμε να αυξήσουμε και πάλι την ανάπτυξη, αυτό θα απαιτήσει πολλά από την κοινωνία και πρόσθεσε: “Δυστυχώς, αυτή η επικοινωνία δεν έχει γίνει ακόμη στην πολιτική”. Επιπλέον, η άνοδος του δεξιού εξτρεμισμού στη Γερμανία αποτελεί απειλή για τις ευκαιρίες ανάπτυξης, καθώς αποτρέπονται οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι από το εξωτερικό.

Το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ζήτησε ένα ελκυστικό περιβάλλον για καινοτόμες επιχειρήσεις: “Αυτό περιλαμβάνει επαρκές και καλά καταρτισμένο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, λιγότερη γραφειοκρατία και χαμηλότερους φόρους”. Σύμφωνα με τον Grimm, το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων θα παρουσιάσει στη συνέχεια μια οικονομική επικαιροποίηση στα μέσα Μαΐου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button