Διεθνή επικαιρότητα

Sunday Times: Ρώσοι πράκτορες επισκέφθηκαν τον Ναβάλνι – Γιατί αποσύνδεσαν κάμερες και μικρόφωνα

Επίσκεψη από πράκτορες της FSB είχε δύο μέρες πριν από το θάνατό του ο Αλεξέι Ναβάλνι σύμφωνα με τους Sunday Times.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε αποσυνδεθεί η κάμερα που υπήρχε και τα μικρόφωνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ξαφνικά μέσα στη νύχτα αυτοκίνητα μπήκαν στη φυλακή όπου κρατούνταν ο Ναβάλνι χωρίς να ξέρουν την ταυτότητά τους.

Η αποκάλυψη έγινε στον απόηχο της πληροφορίας από τη Novaya Gazeta Europe ότι η σορός Ναβάλνι βρέθηκε σε νοσοκομείο γεμάτη μώλωπες.

Σύμφωνα με μέλος ιατρικού προσωπικού του είπαν ότι το σώμα του Ναβάλνι έφερε σημάδια μώλωπες και παρόλο που οι μώλωπες δεν φαίνεται να προέρχονται από ξυλοδαρμό, ο Ναβάλνι πρέπει να ήταν ακόμα ζωντανός για να εμφανιστούν.

«Μπορώ να πω ότι οι τραυματισμοί που περιγράφουν όσοι τους είδαν φαίνεται να προέρχονται από σπασμούς. Εάν ένα άτομο έχει σπασμούς και άλλοι προσπαθούν να το κρατήσουν κάτω, αλλά οι σπασμοί είναι πολύ ισχυροί, τότε εμφανίζονται μώλωπες. Είπαν επίσης ότι είχε μια μελανιά στο στήθος του – το είδος που προέρχεται από έμμεσο καρδιακό μασάζ».

Η αποκάλυψη ιστοσελίδας

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Gulagu.net, που έχει ιδρύσει ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βλαντίμιρ Οσέτσκιν, αρκετοί αξιωματικοί της FSB -της υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας- επισκέφτηκαν τη φυλακή Polar Wolf στο Χαρπ της Αρκτικής, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους αποσύνδεσαν τις κάμερες ασφαλείας και τις συσκευές ακρόασης των εγκαταστάσεων.

Ο ιστότοπος πρόσθεσε ότι η επίσκεψη αναφέρθηκε σε έκθεση του τοπικού παραρτήματος της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button