ΕνημέρωσηΠολιτική

Η Ιταλική Δημοκρατία τιμά την Ducati με μια σειρά αναμνηστικών νομισμάτων

Η νέα Νομισματική Συλλογή 2024 του Ιταλικού Κρατικού Νομισματοκοπείου, η οποία παρουσιάστηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, περιέχει μια σειρά 6 ασημένιων νομισμάτων εκ των οποίων τα τρία είναι αφιερωμένα στη Ducati.

Τα συγκεκριμένα νομίσματα δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν τις πρόσφατες αθλητικές επιτυχίες που σημείωσε ο κατασκευαστής μοτοσυκλετών από την Μπολόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ducati το 2023 κυριάρχησε στα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP, Superbike και Supersport προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την αξία του Made in Italy του οποίου η Εταιρεία είναι πρεσβευτής στον κόσμο.

Η Νομισματικές Συλλογές της Ιταλικής Δημοκρατίας αφηγούνται τη συναρπαστική κληρονομιά της χώρας μέσω νομισμάτων που ενισχύουν τη συλλογική μνήμη και ταυτότητα της Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτή την έκδοση, η Ducati επιβεβαιώνεται ως σύμβολο της αριστείας Made in Italy καθώς και ως η υψηλότερη έκφραση της ιταλικής αγωνιστικής φινέτσας, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως μέσα από τη δημιουργία μοτοσυκλετών που είναι το αποτέλεσμα ενός εκπληκτικού συνδυασμού τεχνολογίας και ομορφιάς.

Στην εκδήλωση , την οποία παρουσίασε και συντόνισε η τηλεοπτική παρουσιάστρια Mara Venier, παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Giancarlo Giorgetti, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του State Polygraphic Institute and Mint Paolo Perrone και Francesco Soro και ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali.

Επιμελημένο από τον καλλιτέχνη Antonio Vecchio, το αναμνηστικό ασημένιο τρίπτυχο αποτελείται από τρία νομίσματα των 5 ευρώ που δείχνουν στις μπροστινές όψεις μια ιστορική άποψη του εργοστασίου της Ducati στο Borgo Panigale (Μπολόνια), στα δεξιά το λογότυπο της μάρκας και γύρω από αυτά υπάρχει η επιγραφή ” Repubblica Italiana».

Η πίσω όψη των νομισμάτων, αντίθετα, εναλλάσσεται μεταξύ τριών διαφορετικών σχεδίων, που απεικονίζουν την εξέλιξη του Ιταλού κατασκευαστή μοτοσυκλετών μέσω των πιο σημαντικών μοντέλων του.

Συγκεκριμένα, το πρώτο νόμισμα απεικονίζει την Ducati 60 του 1949, την πρώτη μοτοσυκλέτα Ducati που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο Borgo Panigale.

Το δεύτερο έχει ως θέμα του την 916, το αριστούργημα που δημιούργησε το 1994 Massimo Tamburini, μια μοτοσυκλέτα που, ακόμη και σήμερα, θεωρείται ως σύμβολο της ομορφιάς σε δύο τροχούς.

Τέλος, η πίσω όψη του τρίτου νομίσματος απεικονίζει την εμβληματική Panigale V4, η οποία αντιπροσωπεύει την πιο τεχνολογική και εξελιγμένη superbike στη γκάμα της Ducati.

Στην έκδοση που περιλαμβάνει το σύνολο των επετειακών νομισμάτων οι μοτοσυκλέτες είναι βαμμένες στο χαρακτηριστικό Κόκκινο χρώμα της εταιρείας.

Τα νομίσματα που πωλούνται μεμονωμένα, αντ’ αυτού, θα έχουν τον χρωματισμό στην εμπρόσθια όψη στο λογότυπο της Ducati.

Στα κέρματα εμφανίζεται το έτος έκδοσης 2024 στα δεξιά.

Στο κάτω μέρος αναφέρεται 2 τυπική αξία των 5 Ευρώ και το αναγνωριστικό του νομισματοκοπείου της Ρώμης, που αντιπροσωπεύεται από το γράμμα “R”.

Στο κάτω δεξί μέρος υπάρχει η υπογραφή του καλλιτέχνη «A. Vecchio», ενώ στην κορυφή, με καμπυλόγραμμο τρόπο, είναι χαραγμένη η επιγραφή «Ducati».

Τα νομίσματα θα εκδοθούν στις 20 Ιουνίου και θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τις 5 Μαρτίου στην ιστοσελίδα shop.ipzs.it

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button