Διεθνή επικαιρότητα

Αγγλία: Τα ντίσκο πάρτι στον Καθεδρικό του Κάντερμπερι και οι αγανακτισμένοι χριστιανοί

Την αντίδραση των πιστών έχουν προκαλέσει τα σιωπηλά ντίσκο πάρτι που πραγματοποιούνται τελευταία στον Καθεδρικό Ναό του Κάντερμπερι στην Αγγλία, σε έναν από τους παλαιότερους και πιο σημαντικούς καθεδρικούς ναούς της χώρας. 

Λουσμένοι από πολύχρωμους φωτισμούς και φορώντας ακουστικά εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη (8/2) στο εσωτερικό του Κάντερμπερι και χόρευαν σε ήχους της δεκαετίας του ’90.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε διακινήθηκε σε ρυθμούς ρεκόρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να διοργανωθεί άλλο ένα αντίστοιχο πάρτι την επόμενη κιόλας ημέρα, για να ικανοποιήσει το κοινό.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού στο CNNi: «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν σε συντριπτικό βαθμό θετική, με πολλούς να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο εμβληματικό αυτό μέρος», προσθέτοντας ότι εξαντλήθηκαν 3.000 εισιτήρια σε λίγες μόλις ώρες.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις. Χριστιανοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τον Καθεδρικό Ναό την Πέμπτη (8/2) απαιτώντας να σταματήσει το πάρτι. Μάλιστα, είχαν καταφέρει να συλλέξουν 1.700 μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής (9/2), με αίτημα να μην διατεθεί ξανά ο χώρος για πάρτι.

Απηύθυναν δε κάλεσμα στον Αρχιεπίσκοπο Τζάστιν Γουέλμπι να «μην βεβηλώσει αυτόν τον ιερό τόπο», καθώς με το πάρτι αυτό δείχνει πως «οι πιστοί δεν παίρνουν το ιερό αυτό μέρος στα σοβαρά».

Να σημειωθεί όμως, ότι ο καθεδρικός αυτός ναός, που ιδρύθηκε το 597 μ.Χ. και είναι η έδρα του ανώτερου επισκόπου της Βρετανίας, αποτελούσε πάντοτε σημείο αναφοράς της κοινότητας της περιοχής.

CNNi / Issy Ronald: Canterbury Cathedral is hosting silent discos. Not everyone is happy

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button