Διεθνή επικαιρότητα

Σουηδία: Συμμορία πυροβόλησε και σκότωσε πατέρα εμπρός στον γιό του

Ένας πατέρας δολοφονήθηκε μπροστά στο γιo του από πυροβολισμούς στη Σουηδία, με τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι είχε μια αντιπαράθεση με μια συμμορία νέων.

Η χώρα βρίσκεται στο έλεος ενός πολέμου συμμοριών, που έφθασε σε πρωτόγνωρα επίπεδα στα τέλη του 2023 με έναν αριθμό ρεκόρ περιστατικών με πυροβολισμούς, με φόντο τη μάχη για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών.

Οι συμμορίες στρατολογούν νέους, που δεν θεωρούνται ποινικά υπεύθυνοι για να διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες, με ορισμένους από τους δράστες να είναι ηλικίας 12 ετών.

Ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαγκνταλένα Άντερσον ανακοίνωσαν ότι θα μεταβούν αργότερα σήμερα στο Σκαρχόλμεν, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, όπου σκοτώθηκε ο πατέρας.

Πολλά περιστατικά με πυροβολισμούς έχουν καταγραφεί σε αυτή τη συνοικία τους τελευταίους μήνες.

«Το ποινικό σύστημα με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας έχει σκληρές συνέπειες για το σύνολο της ελεύθερης και ανοικτής κοινωνίας μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ένα μήνυμα στο Instagram.

«Άνθρωποι τόσο βίαιοι δεν πρέπει να μπορούν να εκφοβίζουν τους τίμιους πολίτες προκειμένου να σωπαίνουν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Οι συμμορίες, απόλυτα αδίστακτες, δεν θα σταματήσουν όσο εμείς δεν τις σταματήσουμε», συμπλήρωσε ο Σουηδός ηγέτης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button