Ομορφιά

Πώς θα μάθει το παιδί σας να παίζει μόνο του;

Κάθως ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και κυρίως επειδή το παιδί μεγαλώνει, είναι ξεκάθαρο ότι θα χρειαστεί να εκπαιδευτεί να παίζει στο σπίτι μόνο του κάποιες φορές. Πάμε να δούμε πώς θα βάλετε στη νοοτροπία του το «μοναχικό» παιχνίδι:

  • Στην αρχή, θα πρέπει να παροτρύνετε το μικρό σας να παίξει σε χώρο όπου θα έχετε οπτική επαφή. Από τη στιγμή που δεν έχει εκπαιδευτεί να παίξει μόνο του, είναι ανώφελο να του ζητήσετε να καθίσει μόνο του στο δωμάτιο.
  • Ενδεχομένως τις πρώτες φορές θα χρειαστεί να ξεκινήσετε να παίζετε μαζί και κάποια στιγμή, επικαλούμενη μια δικαιολογία, να αποσύρεστε ενημερώνοντάς το να συνεχίσει μόνο του. Σταδιακά να αποσύρεστε όλο και νωρίτερα.
  • Ανάλογα με την ηλικία του, επιλέξτε τα κατάλληλα παιχνίδια για να αυξήσετε τις πιθανότητες να του κινήσουν το ενδιαφέρον. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στο είδος του παιχνιδιού, αλλά στην υφή και τα χρώματά τους. Όλα παίζουν το ρόλο τους!
  • Αφού βρείτε εκείνα τα παιχνίδια που του αρέσουν, θα πρέπει να καταφύγετε σε ένα τρικ για να μη βαρεθεί γρήγορα: μην του τα δίνετε όλα μαζί, αλλά να εμφανίζετε το επόμενο όταν διαπιστώσετε ότι έχει αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του.
  • Από εκεί και πέρα, όταν διαπιστώσετε ότι αρχίζει να απολαμβάνει το παιχνίδι μόνο του, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη σωματική του ακεραιότητα. Επειδή ακριβώς δε θα είσαστε μαζί του να το αποτρέψετε τα χειρότερα, είναι απαραίτητο να λειτουργήσετε προληπτικά.

Πηγή: mother.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button