Διεθνή επικαιρότητα

Μαχμούντ Αμπάς: «Η επιχείρηση στη Ράφα έχει στόχο να εκδιώξει τους Παλαιστίνιους από τη γη τους»

Σε δήλωσή του ανέφερε ότι η στρατιωτική κλιμάκωση του Ισραήλ στη Ράφα έχει στόχο να εκδιώξει τους Παλαιστίνιους από τη γη τους, σύμφωνα με το Reuters.

Το γραφείο του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε την Παρασκευή (9/2) ότι θεωρεί υπεύθυνες τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ για τις όποιες συνέπειες της αναμενόμενης εισβολής.

Το γραφείο του Αμπάς δήλωσε επίσης ότι η αναμενόμενη στρατιωτική επιχείρηση θα απειλήσει «την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

Η παλαιστινιακή προεδρία προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις επιπτώσεις των ενεργειών του Ισραήλ, καθώς «το Ισραήλ κάνοντας αυτό το βήμα απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή και τον κόσμο. Ξεπερνά όλες τις κόκκινες γραμμές», ανέφερε το γραφείο του Αμπάς σε ανακοίνωσή του.

Το γραφείο του παλαιστίνιου προέδρου κατηγόρησε το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι τις θεωρεί υπεύθυνες για τυχόν επιπτώσεις της αναμενόμενης εισβολής. Ανέφερε επίσης ότι η αναμενόμενη στρατιωτική επιχείρηση θα απειλήσει την «ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

«Είναι πλέον καιρός όλοι να αναλάβουν την ευθύνη για την αντιμετώπιση της δημιουργίας μιας άλλης Νάκμπα, η οποία θα ωθήσει ολόκληρη την περιοχή σε ατελείωτους πολέμους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με τον όρο «Νάκμπα», ο Άμπας αναφέρθηκε στον μαζικό εκτοπισμό Παλαιστινίων κατά τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο του 1948.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button