Διεθνή επικαιρότητα

Μιλάνο: Τρίτη πόλη στον κόσμο με υψηλότερο δείκτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης – Τι αναφέρει το IQAir

Τρίτη στην λίστα των χωρών που έχουν υψηλότατο δείκτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατατάσσεται το Μιλάνο στην Ιταλία, σύμφωνα με τον ελβετικό ιστότοπο IQAir, που ειδικεύεται στην καταγραφή της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Τα στοιχεία αφορούν την χθεσινή ημέρα και βασίζονται στον δείκτη ποιότητας της ατμόσφαιρας των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Us Aqi.

Βάσει λοιπόν αυτών των μετρήσεων τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα από ότι το Μιλάνο αντιμετωπίζουν η Ντάκα στο Μπανγκλαντές και η Λαχόρη στο Πακιστάν. Κάθε μέρα οι μετρήσεις ανανεώνονται με νέα αξιολόγηση.

Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι, βάσει των μετρήσεων αυτών, η ποιότητα του αέρα στο Μιλάνο θεωρείται ανθυγιεινή και ότι μέρος των προβλημάτων οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, στις λιγοστές βροχοπτώσεις, αλλά και στην θέρμανση των κατοικιών.

Σύμφωνα με τον ελβετικό ιστότοπο, οι κάτοικοι της ιταλικής συμπρωτεύουσας τις ημέρες αυτές θα πρέπει να αποφεύγουν την σωματική άσκηση σε ανοικτούς χώρους και να κρατούν κλειστά τα παράθυρα σπιτιών και γραφείων

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, ο Μπέπε Σάλα, σχολίασε την είδηση τονίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά «δημοσιοποιήθηκαν από ιδιωτικό φορέα, ο οποίος δεν έχει επίσημο χαρακτήρα» και «αρνήθηκε να σχολιάσει ειδήσεις που θεωρεί ότι δεν υφίστανται».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button