ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο «καπετάνιος» πήδηξε πρώτος από το καράβι – O CEO της Silicon Valley Bank πούλησε χιλιάδες μετοχές 15 μέρες πριν το «κανόνι»

Ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Silicon Valley Bank (SVB), Greg Becker πούλησε 3,6 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές δύο εβδομάδες (!) προτού καταρρεύσει η αμερικανική τράπεζα.

Ο ισχυρός άνδρας της Silicon Valley Bank, ο Greg Becker, φέρεται ότι χρησιμοποίησε προκαθορισμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης μετοχών για να πουλήσει «χαρτιά» ονομαστικής αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων, 14 ημέρες πριν την κατάρρευση της καλιφορνέζικης τράπεζας.

Σύμφωνα με το Bloomberg.com, ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Silicon Valley Bank (SVB), Greg Becker, πούλησε μετοχές της εταιρείας του αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων βάσει σχεδίου διαπραγμάτευσης λιγότερο από δύο εβδομάδες προτού το αμερικανικό πιστωτικό ίδρυμα ανακοινώσει τεράστιες οικονομικές ζημίες που το οδήγησαν και στην κατάρρευση.

Η πώληση 12.451 μετοχών στις 27 Φεβρουαρίου ήταν η πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα χρόνο που ο Becker πούλησε μετοχές της μητρικής εταιρείας SVB Financial Group, σύμφωνα με τις αμερικανικές ρυθμιστικές καταθέσεις.

Κατέθεσε το σχέδιο που του επέτρεπε να πουλήσει τις μετοχές στις 26 Ιανουαρίου.

Την Παρασκευή, 10 Μαρτίου, η Silicon Valley Bank ανακοίνωσε ότι απέτυχε να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαιο, προκειμένου να καλύψει τις ζημίες. Η ανακοίνωση, ωστόσο, οδήγησε τις μετοχές της τράπεζας σε πτώση, με τον Becker να προτρέπει τους πελάτες να παραμείνουν ήρεμοι…

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ούτε ο Becker ούτε η SVB δέχτηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του Bloomberg. Πάντως οι πωλήσεις φαίνεται να έγιναν μέσω ενός ανακλητού καταπιστεύματος που ελέγχεται από τον ίδιο, όπως δείχνουν τα αρχεία της συναλλαγής.

To άρθρο Ο «καπετάνιος» πήδηξε πρώτος από το καράβι – O CEO της Silicon Valley Bank πούλησε χιλιάδες μετοχές 15 μέρες πριν το «κανόνι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button