ΕνημέρωσηΠολιτική

Εικόνες πολιτικής μνήμης και ιστορίας της φιλελεύθερης παράταξης που συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής και δράσης

Μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη συγκίνηση και περηφάνια βιώνουν μπαίνοντας στο Ζάππειο Μέγαρο για το 15ο Συνέδριο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό γιατί το πρώτο που συναντούν – στην πρώτη αίθουσα δεξιά – είναι μια εξαιρετική έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία αποτυπώνεται η διαδρομή της Παράταξης που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής.

Στον προθάλαμο, από τη μια πλευρά, δεσπόζει η ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, όπως διατυπώθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 4 Οκτωβρίου 1974. Και από την άλλη εκτίθεται το τραπέζι στο οποίο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε, στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, στις 28 Μαΐου 1979, τη Συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Εκτίθεται, επίσης, αντίγραφο της Συνθήκης και προβάλλεται βίντεο από την ιστορική εκείνη τελετή.

Προχωρώντας σε ένα διάδρομο -πραγματικό μονοπάτι ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας 50 χρόνων- ο επισκέπτης συναντά από την μια πλευρά φωτογραφίες των 9 ηγετών της από το 1974 μέχρι σήμερα, καθώς και σύντομα χαρακτηριστικά αποσπάσματα ομιλιών τους.

Στην απέναντι πλευρά προβάλλονταν βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από εμβληματικές στιγμές και χαρακτηριστικές τοποθετήσεις των ηγετών της Παράταξης. Στιγμές που αναβιώνουν το κλίμα που επικρατούσε στο διάστημα που ηγούνταν του κόμματος και προκαλούν συγκίνηση. Μέσα σε λιγότερα από 10 λεπτά οπτικοακουστικού υλικού ζωντανεύουν 50 χρόνια της ιστορίας της.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button