ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης σε Φάμελλο: «Καλά ξεμπερδέματα με τα προβλήματα σας

Φουλ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα είπε στην ομιλία του ο επικεφαλής της Κ.Ο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτη Φάμελλος και στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Καλά ξεμπερδέματα με τα δικά σας προβλήματα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Σωκράτη Φάμελλο», αναφερόμενος στα όσα έχουν ανακύψει με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. 

«Για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς απέναντί μου που αναπαρήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ κε Φάμελε τα δικά σας προβλήματα για το πόθεν έσχες του αρχηγού σας δεν θα τα κρύψετε πίσω από προσωπικές επιθέσεις, έχουν ψάχνει πολλές φορές τα πόθεν έσχες μου, καλά ξεμπερδέματα για τα προβλήματά σας. Επειδή μιλήσατε πάλι για τα ζητήματα του κράτους δικαίου και το αυταρχικό πρόσωπο που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορώ να μην απαντήσω θυμίζοντας δύο δηλώσεις για τα πεπραγμένα των δικών σας ημερών: στο Μέγαρο Μαξίμου είχε στηθεί ένα παράκεντρο δικαιοσύνης έλεγε ο υπουργός Δικαιοσύνης επί των ημερών σας, ο κος Κούλογλου έλεγε ότι ήταν πολιτική απόφαση να μπουν στο κάδρο Πικραμμένος κλπ. Αναγκάζομαι να επανέλθω στα ζητήματα αυτά για να φρεσκάρω τη μνήμη σας για τα έργα και τις ημέρες σας μιας και κόπτεστε για τα θέματα του κράτους δικαίου», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Έχουμε ζαλιστεί από τις πιρουέτες σας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στην τοποθέτησή του στη Βουλή και ειδικά όσα κατήγγειλε περί εξυπηρέτησης συμφερόντων.
«Όλη αυτή η επιχειρηματολογία σας γύρω από την εξυπηρέτηση συμφερόντων από αυτή την κυβέρνηση, υιοθέτησε με οργίλο ύφος ο κος Ανδρουλάκης. Τι μας λέτε; Ότι κάποιοι γνώριζαν σενάριο συνωμοσίας, είχαν εσωτερική πληροφόρηση ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει κάτι που είναι στο προεκλογικό της πρόγραμμα; Ποιον αιφνιδιάσαμε; Επειδή αναφερθήκατε και στο νόμο Διαμαντοπούλου ήταν πράγματι σημαντική τομή στα τεκταινόμενα της ανώτατης εκπαίδευσης, διόρθωσε αδυναμίες του νόμου του Ανδρέα Παπανδρέου. Η κα Διαμαντοπούλου στηρίζει το νόμο αυτόν.  Είπατε επίσης ότι τα media διαστρεβλώνουν τις θέσεις σας. Ποια θέση σας από τις 4;
Και τα έχω εδώ:
α) δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αρκεί να μην είναι το νομοσχέδιο σε βάρος των δημοσίων
β) σήμερα προτείνουμε το σκανδιναβικό μοντέλο, εμένα μου μοιάζει με σκανδιναβικό σταυρόλεξο, η Φιλανδία έκανε σημαντική μεταρρύθμιση και προσφέρει στο 30% των αποφοίτων πανεπιστημιακές θέσεις το υπόλοιπο στην τεχνική εκπαίδευση
γ) το νόμο για τα μη κρατικά δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση και όχι εμπορευματοποίηση
δ) συμφωνούμε με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με την αναθεώρηση του άρθρου 16.
Έχουμε ζαλιστεί όλοι δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε από τις πιρουέτες σας και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις. Με το να είστε τόσο οργισμένος περνάτε ένα μήνυμα ότι τα επιχειρήματά σας δεν είναι στέρεα».

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην Ουκρανία κάνοντας λόγο για καθυστερημένη καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν είπε κουβέντα ο κος Ανδρουλάκης για αυτό, ούτε ο πρόεδρός σας», είπε.
Και συνέχισε: «Έχετε απαίτηση η Ουκρανία να αμύνεται με γαρίφαλα και τριαντάφυλλα. Στον πόλεμο αυτό υπάρχει ένας επιτιθέμενος και ένας αμυνόμενος. Καθολική στήριξη η Ουκρανία από Ευρώπη και Ελλάδα και είμαστε υπερήφανοι για τη θέση αυτή. Ωραίο να λέμε ότι είμαστε με την ειρήνη και πρεσβεύουμε την αγάπη αλλά εκεί πέφτουν πύραυλοι. Απόφαση της Ευρώπης να στηρίξει την Ουκρανία και με αμυντικό υλικό, στην οποία συμμετέχουν όλοι. Στην εξωτερική μας πολιτική δεν θέλουμε να είμαστε εξαίρεση. Ναι στεκόμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, όπως και στο πλευρό των Ελλήνων της Ουκρανίας. Δεν είναι μια αδιάφορη χώρα για την οποία ο ελληνισμός δεν έχει ιστορικό αποτύπωμα. Για αυτό επέλεξα να πάω στην Οδησσό γιατί είναι η κοιτίδα του ελληνισμού της μαύρης θάλασσας. Για το συμβάν έγινε λόγος και πράγματι ήταν σημαντικό. Ήμουν για 7 ώρες αλλά οι άνθρωποι στην Οδησσό ζουν κάθε μέρα και πρέπει να τους δώσουμε την δυνατότητα να οπλιστούν και είμαι περήφανος που τους στηρίζουμε σε αυτό».

 Δείτε την δευτερολογία του πρωθυπουργού 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button