LifeStyle

Η γιαγιά «πανεπιστήμιο», η δεύτερη βάφτιση και τα δύσκολα χρόνια

Αν δεν γινόταν αθλητής, θα γινόταν κηπουρός. Περιμένει την… νέα κοράκλα του και μεγάλωσε με μια γιαγιά σωστό «πανεπιστήμιο». Ο Πύρρος Δήμας μίλησε για όλα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το The 2night Show.

«Μεγάλωσα με δυσκολίες αλλά πολλή αγάπη. Η γιαγιά μου ήταν ολόκληρο Πανεπιστήμιο γιατί είχε χάσει τον άντρα της στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Μεγάλωσε μόνη της τέσσερα παιδιά» είπε ο Πύρρος Δήμας μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τα δύσκολα παιδικά χρόνια στη Χειμάρρα.

Εκείνος έμενε με τη γιαγιά του, ενώ οι γονείς του ήταν στα Τίρανα με τον μεγάλο του αδερφό. Έμεινε στην Χειμάρρα έως τα 6 του και με τη γιαγιά του μιλούσαν μόνο ελληνικά στο σπίτι.

«Με βάφτισε κρυφά η γιαγιά μου γιατί είχε κλείσει η εκκλησία λόγω Χότζα. Η γιαγιά πήρε κρυφά τον παπά. Και ξαναβαφτίστηκα δεύτερη φορά στην Ελλάδα για να έχω χαρτί να αποδείξω την βάπτισή μου. Μου έβαλε λάδι ο Γιάννης Σγουρός και πήγε καλά» αποκάλυψε ο Πύρρος Δήμας.

«Κάποια στιγμή με είδε ένας προπονητής να κλέβω μούσμουλα και μου λέει: “θες να κάνεις άρση βαρών;”. Κάτι είδε σε εμένα, τα πόδια μου μάλλον. Ο Μπουγιάρ ήταν ωραίος άνθρωπος, καλός άνθρωπος και παιδαγωγός. Ο πατέρας μου από τότε δεν ξανά ήρθε στο σχολείο μου γιατί ήξερε ότι αν έπαιρνα κάτω από 8 δεν θα έκανα προπόνηση. Άρχισα να διαβάζω γιατί φοβόμουν μην με βγάλει από την προπόνηση.

Παίζαμε ποδόσφαιρο στο σχολείο και κάποια στιγμή στα 13 μου και μου είπε ότι αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν και έπρεπε να αποφασίσω τι πρέπει να κάνω. Και εκεί πήρα την απόφαση να κάνω άρση βαρών.

Έρχομαι στην Ελλάδα 19 χρονών, 7 Φεβρουαρίου του 1991. Ήταν τα δεύτερα γενέθλιά μου αυτά! Θυμάμαι ότι φεύγω από Τίρανα, πήγα Κακαβιά και ήρθα στη Νέα Σμύρνη. Είχα έρθει το ’88 με την αλβανική ομάδα.

Την πρώτη φορά που ήρθα δεν κοιμήθηκα σε όλη την διαδρομή. Κοιτούσα και τα δέντρα και μου φαινόντουσαν τόσο ωραία. Σαν παιδί από τη Χειμάρρα βλέπαμε την Κέρκυρα, όταν βλέπαμε κανένα φως λέγαμε “πώς να είναι εκεί;”. Ήταν όλα στη φαντασία μας».

Ο Πύρρος Δήμας επανέλαβε ότι «μετά από χρόνια δεν έχεις κάτι να αποδείξεις. Νιώθεις την πίκρα αυτή, να νιώθεις Αλβανός στην Ελλάδα και Έλληνας στην Αλβανία και το συναίσθημα αυτό σε σκοτώνει. Τι να αποδείξω; Δυστυχώς η βλακεία είναι ανίκητη!».

  

Αποκάλυψε επίσης ότι κάποτε είχε από την απογοήτευση, σκεφτεί να τα παρατήσει. «Στα 17 μου έχω παίξει σε αγώνες ανδρών και βγήκα δεύτερος. Έχω τσαντιστεί, κλαίω, έχω πέσει κάτω και λέω τα σταματάω όλα! Ευτυχώς είχα τον αδελφό μου που ήταν πολλή στήριξη! Αν δεν γινόμουν αθλητής, θα γινόμουν κηπουρός».

Ο Πύρρος Δήμας πρόσφατα παντρεύτηκε τη σύντροφό του, Αφροδίτη Σκαφίδα και τώρα περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι, ένα κοριτσάκι. Ο Ολυμπιονίκης και υποψήφιος ευρωβουλευτής έχει άλλα τέσσερα παιδιά.

«Η μεγάλη μου κόρη είναι εδώ, ο Βίκτωρας και η Μαρία είναι Αμερική σπουδάζουν και ο Νικόλας είναι εδώ. Όλοι κάνουν αθλητισμό, τον έχουν κάνει τρόπο ζωής. Αν ήθελε κάποιος να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό θα τον στήριζα. Τα πρώτα χρόνια οι γονείς μου ήταν “χορηγοί”, να είναι καλά! Στην άρση βαρών πλέον στέλνουμε τα παιδιά στο εξωτερικό σαν Ομοσπονδία, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα σωματεία και τα παιδιά μας αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα».  

  

«Από το λίγο που γνώριζα την Αναστασία (σ.σ. την πρώτη γυναίκα του Πύρρου Δήμα η οποία έφυγε από τη ζωή το 2018 από καρκίνο), να μου επιτραπεί να πω πως είναι ευτυχισμένη που σε βλέπει ξανά ευτυχισμένο. Πραγματικά δεν ξέρω στο μυαλό σου πώς το έχεις, αλλά έναν άνθρωπο που τον αγαπάς και είναι τόσο νέος, θέλεις να συνεχίσει τη ζωή του, να είναι καλά», είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

«Οι πρωινές εκπομπές είπαν ότι στεναχωρήθηκαν τα παιδιά μου με τον γάμο μου, εγώ είπα πως στην αρχή της σχέσης με την Αφροδίτη υπήρχε μια δυσκολία με τα παιδιά, δεν ήταν εύκολο όταν ένα παιδί έχει χάσει τη μαμά του.

  

  

Είχα πει εγώ σε κάποια συνέντευξη ότι τα παιδιά όταν έμαθαν για την σχέση μου με την Αφροδίτη στεναχωρήθηκαν. Αυτό σιγά σιγά περνάει. Είναι κάποια πράγματα που θέλουν ισορροπία», απάντησε ο Πύρρος Δήμας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button