Διεθνή επικαιρότητα

«Racing Lancer turbo diesel», το νέο όπλο της Team Repsol Mitsubishi Ralliart

Η ομάδα της Repsol Mitsubishi Ralliart θα συμμετάσχει στο ανανεωμένο Dakar 2009 με το νέο Racing Lancer turbo diesel. Στόχος της ομάδας είναι να επωφεληθεί από τη μακρόχρονη εμπειρία και εμπλοκή της στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων και κυρίως από το Dakar Rally, στο οποίο ήδη έχει κερδίσει 12 φορές την πρώτη θέση.

Το νέο Racing Lancer θα αντλεί ισχύ από ένα νέο κινητήρα turbo diesel, που έχει ήδη δοκιμαστεί και εξελιχθεί μέσω μιας ειδικής έκδοσης του Pajero/Montero Evolution στα Ράλι Κεντρικής Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιάπωνας οδηγός Hiroshi Masuoka έχει συμμετάσχει δύο φορές το Pajero/Montero Evolution που είναι εφοδιασμένο με τον turbo diesel κινητήρα του Lancer και δηλώνει ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες του νέου μοντέλο.

Επίσης, ο Ισπανός Joan ‘Nani’ Roma, που το οδήγησε πρόσφατα σχολίασε ότι χρειάστηκε να προσαρμόσει το οδηγικό στυλ του στα χαρακτηριστικά ροπής του νέου κινητήρα. Ο Roma κατάφερε να σημειώσει ταχύτερους χρόνους σε τρεις ειδικές στον αγώνα της Πορτογαλίας και στην πραγματικότητα διατήρησε για κάποιο χρονικό διάστημα την πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πειραματικό αυτοκίνητο κάλυψε περισσότερα από 8.000χλμ σε δοκιμές και αγώνες, και οι υπεύθυνοι μηχανικοί του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να εξελίξουν και τη γεωμετρία της ανάρτησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της διαφορετικής κατανομής βάρους και των χαρακτηριστικών ροπής που σχετίζονται με το νέο κινητήρα turbo diesel. Τεχνικές καινοτομίες στον υπερσυμπιεστή βελτίωσαν την απόκριση στις χαμηλές στροφές και αύξησαν την ισχύ στις υψηλές στροφές, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την αξιοπιστία του.

Το Racing Lancer θα υποβληθεί σε περαιτέρω δοκιμές στο Μαρόκο μέχρι Οκτώβριο. Μετά το εκτενές πρόγραμμα εξέλιξης, το Racing Lancer θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Πορτογαλικό Ράλι Baja Portugal, στον έκτο γύρο του 2008 FIA Cross-Country Rally World Cup (Πέμπτη 30 Οκτωβρίου – Κυριακή 2 Νοεμβρίου). Το αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο Stéphane Peterhansel, ο πιο επιτυχημένος οδηγός του Dakar με συνολικά εννέα θριαμβευτικές νίκες – στους δύο και τους τέσσερις τροχούς – στο ενεργητικό του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button