Διεθνή επικαιρότητα

Ανοίγει και το παλάτι του Μπάκινγχαμ ο Κάρολος για το κοινό – Ποια δωμάτια θα είναι επισκέψιμα

Μία ακόμη βασιλική κατοικία ανοίγει ο βασιλιάς Κάρολος για το κοινό, καθώς μετά το Μπαλμόραλ στη Σκοτία επισκέπτες θα περάσουν για πρώτη φορά και την πόρτα του παλατιού του Μπάκινγχαμ.      

Αρχής γενομένης από το καλοκαίρι όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να επισκέπτονται την ανατολική πτέρυγα του παλατιού

Μεταξύ των δωματίων που θα είναι προσβάσιμα στο κοινό θα είναι και το δωμάτιο στο οποίο συγκεντρώνεται η βασιλική οικογένεια πριν βγει στο γνωστό μπαλκόνι όπου χαιρετούν το κοινό μετά από σημαντικές εκδηλώσεις όπως στέψεις, επετείους και την καθιερωμένη ετήσια παρέλαλαση.

Οι επισκέψεις θα γίνονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πέντε χρόνια μετά τις εργασίες ανακαίνισης στην ανατολική πτέρυγα για «να αναβαθμίσει την υποδομή του ιστορικού κτιρίου, να βελτιώσει την πρόσβαση και να το διατηρήσει για τις μελλοντικές γενιές».

Άλλα δωμάτια του παλατιού ήταν προσβάσιμα από το 1993, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ άνοιξε τις πύλες του για φιλανθρωπικό σκοπό μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το Κάστρο του Ουίνδσορ το 1992.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι θα ανοίξει για το κοινό και το Μπαλμόραλ στα Χάιλαντς της Σκοτίας το μέρος όπου η Ελισάβετ Β΄περνούσε τα περισσότερα καλοκαίρια της.

Οι ξεναγήσεις «στο εσωτερικό του κάστρου», θα είναι πλέον διαθέσιμες μεταξύ 1ης Ιουλίου και 4ης Αυγούστου, με κάθε ομάδα να περιορίζεται σε 10 άτομα.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 100 λίρες Αγγλίας, ήτοι 116 ευρώ ή 150 λίρες Αγγλίας ή 175 ευρώ με το απογευματινό τσάι, περιορίζονται σε 40 εισιτήρια ανά ημέρα και η ζήτηση είναι μεγάλη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button