ΕνημέρωσηΟικονομία

Διεθνείς αγορές: Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί στις μετοχές σε νέα υψηλά επίπεδα

Οι μετοχές στις διεθνείς αγορές κινούνταν προς νέα υψηλά επίπεδα σήμερα (13.3.2024) μετά τη νέα άνοδο στην Ευρώπη και τη Wall Street, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι ο υψηλότερος του αναμενόμενου πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν σταματήσει την αμερικανική Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες από το να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων.

Οι ασιατικές μετοχές ανήλθαν σε υψηλό επτά μηνών κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς μια σειρά από τεχνολογικούς κλάδους εκεί σημείωσαν κέρδη, αλλά η Ευρώπη είχε ακόμα καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας το πέμπτο ιστορικό υψηλό της σε έξι συνεδριάσεις.

Η μεταβλητότητα στις αγορές ξένες συναλλάγματος παρέμενε περιορισμένη, με το δολάριο, το ευρώ, το γεν και τη λίρα να σημειώνουν μικρές διακυμάνσεις. Στα κρυπτονομίσματα, το bitcoin ανήλθε νωρίτερα στο νέο υψηλό ρεκόρ των 73.678 δολαρίων.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης των εταιριών λιανικών πωλήσεων ήταν αυτός με τη μεγαλύτερη άνοδο, ύστερα από άλμα κατά 13,6% της μετοχής της Zalando. Η εταιρία διαδικτυακής λιανικής πώλησης ενδυμάτων ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο καθώς και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Άνοδο σε υψηλό ρεκόρ, με άλμα 5,9%, σημείωσε νωρίτερα η μετοχή της Inditex –η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία λιανικής πώλησης ενδυμάτων στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων η αλυσίδα Zara– μετά την ανακοίνωση θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

To άρθρο Διεθνείς αγορές: Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί στις μετοχές σε νέα υψηλά επίπεδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button