ΕνημέρωσηΠολιτική

Ναβάλνι: Κάμερες κατέγραψαν «μεταμεσονύχτιο» κονβόι που πιστεύεται πως μετέφερε τη σορό του

Μια αυτοκινητοπομπή, που εικάζεται ότι μετέφερε τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι από τη σωφρονιστική αποικία στον αρκτικό κύκλο όπου κρατούνταν εκτίοντας ποινή κάθειρξης 19 ετών, καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Τα πλάνα αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που η οικογένεια του 47χρονου ακόμα δεν έχει πρόσβαση στη σορό του για τρίτη ημέρα μετά τον θάνατό του.

Ένα βαν, που πιστεύεται ότι μετέφερε το σώμα του Ναβάλνι, εθεάθη τη νύχτα της Παρασκευής (16) προς Σάββατο (17 Φεβρουαρίου), να κινείται υπό τη συνοδεία οχημάτων της φυλακής και δύο περιπολικών της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα αυτοκίνητο του κονβόι δεν φέρει κάποια σήμανση. Πιθανώς πρόκειται για όχημα της υπηρεσίας ασφαλείας της διαβόητης FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας).

 

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λιουντμίλα, 69 ετών, και ο δικηγόρος του έφτασαν στη φυλακή το πρωί του Σαββάτου ζητώντας τη σορό, όμως το σωφρονιστικό ίδρυμα τους αρνήθηκε την πρόσβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του 47χρονου ανακοίνωσε ότι η Λιουντμίλα δεν έχει πρόσβαση στη σορό του γιου της, τρεις ημέρες αφότου πέθανε, επειδή η έρευνα για τον θάνατό του «έχει παραταθεί».

«Δεν είναι γνωστό πόσο θα συνεχιστεί (η έρευνα). Η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη» ήταν ο ισχυρισμός των ρωσικών αρχών.

«Λένε ψέματα, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και δεν το κρύβουν καν», σχολίασε η εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, στην πλατφόρμα X.

Η διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσει η πομπή για να μεταφέρει τη σορό στο νεκροτομείο της περιοχής. Στο Kharp βρίσκεται η φυλακή. Στο Salekhard το νεκροτομείο. (Πηγή: Mediazona)

Από πλευράς του, ο Ιβάν Ζντάνοφ, επικεφαλής της εκστρατείας του Ναβάλνι κατά της διαφθοράς, χαρακτήρισε τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές «ανήθικους ψεύτες και λακέδες» του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τους ότι επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο για να κρύψουν στοιχεία από τη δολοφονία του 47χρονου.

Ο Ναβάλνι πέθανε την Παρασκευή, αφού, σύμφωνα με τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές, «ένιωσε αδιαθεσία» έπειτα από περίπατο.

Πηγή: Daily Mail

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button