ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Πανελλήνιο κλειστού στίβου: Τεντόγλου, Καραλής και όλοι οι κορυφαίοι στο ΣΕΦ

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 38ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ, το οποίο αρχίζει το Σάββατο (17/2) και ολοκληρώνεται την Κυριακή (18/2), παρουσία μεγάλων ονομάτων σε άνδρες και γυναίκες.

Ορισμένοι αθλητές και ορισμένες αθλήτριες που πρωταγωνιστούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον παγκόσμιο αθλητισμό θα αγωνιστούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αυτό το σαββατοκύριακο. Οι Τεντόγλου, Καραλής αποτελούν τους δύο πιο αναγνωρίσιμους αθλητές που θα διεκδικήσουν μετάλλιο στο ΣΕΦ, ενώ οι Πόλακ, Γκούσι, Πεσιρίδου ξεχωρίζουν στις γυναίκες.

Ο ΣΕΓΑΣ παρουσίασε σήμερα (16/2) τα ονόματα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο διήμερο της δράσης στα αγωνίσματα των ανδρών και των γυναικών:

ΑΝΔΡΕΣ

60 μ.
Ένα από τα πιο αμφίρροπα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Ο Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ) έχει τρέξει δύο φορές σε 6.68 και έχει δείξει σταθερότητα σε καλούς χρόνους. Ο Γιάννης Νυφαντοπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) πέτυχε επίσης νέο ατομικό ρεκόρ με 6.68 κι έχει ως πλεονέκτημα την εμπειρία του, ενώ ο Δημήτρης Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 6.70 φέτος, διαθέτει τη δυναμική φτάσει όπως και πέρυσι πρώτος στον τερματισμό. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Λάμπρου Βολίκα (ΑΣ Έφηβος Χίου) που έδειξε πως μπορεί να μπει στο κλαμπ των κορυφαίων.

200 μ.
Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη του κούρσα στον κλειστό σε χρόνο κάτω από 21.00 και να γίνει μόλις ο έκτος Έλληνας που κατεβαίνει το συγκεκριμένο φράγμα στον κλειστό. Με 21.10 από την ημερίδα έχει τον γρηγορότερο χρόνο και είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό. Ο Νικόλας Παναγιωτόπουλος (ΓΣ Άθλος Κερατσινίου) με 21.43 και ο Βασίλης Μυριανθόπουλος (ΠΑΟ) θα επιδιώξουν χρόνους κάτω από τα φετινά τους 21.43 και 21.54. Θέση στο βάθρο θα διεκδικήσει και ο νικητής σε πέντε διοργανώσεις, Παναγιώτης Τριβυζάς (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας).

400 μ.
Ο περσινός νικητής της απόστασης, Πέτρος Παπαγιάννης θα απουσιάζει, ωστόσο ένας άλλος νεαρός, ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης (ΓΣ Κερατσινίου) αναμένεται να είναι ο πρωταγωνιστής. Ο νεαρός έχει την καλύτερη φετινό επίδοση με 48.88. Οι Δουκατέλης (Κερκυραϊκός ΓΣ), Σιμόνι (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και Δημήτρης Λεβαντίνος (ΠΑΟ) θα παίξουν ρόλο στην κατάταξη.

800 μ.
Ο νέος κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα, Χάρης Ξενιδάκης, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Με 1.48.10 και με κεκτημένη ταχύτητα από μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, αναμένεται να κυνηγήσει μια ακόμη καλή επίδοση και να φτάσει στην πρώτη του νίκη στη διοργάνωση. Ο Γιώργος Ματζαρίδης (Πολυνίκης Ορεστιάδας) είναι ο νικητής του 2022 κι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο, ενώ ο θέση στην τριάδα θα διεκδικήσει και ο Πέτρος Παπαϊωάννου.

1.500 μ. – 3.000 μ.
Ο Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισσός) είναι ο κορυφαίος κατά κοινή ομολογία αθλητής της απόστασης, στην παρούσα φάση και το φαβορί για τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Θέση εκκίνησης στο αγώνισμα αναμένεται να πάρουν και οι Γιώργος Ματζαρίδης και Σέργιος Διακοστεφανής (ΓΣ Αμαρουσίου). Απουσία του Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας), Πετρουλάκης και Διακοστεφανής αναμένεται να κυριαρχήσουν και στα 3.000 μέτρα.

60μ. εμπ.
Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια δύο νέοι αθλητές θα προσπαθήσουν να κόψουν την κυριαρχία του σπουδαίου Κώστα Δουβαλίδη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) στα ψηλά εμπόδια. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ και 11 φορές πανελληνιονίκης έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 7.83, που είναι η κορυφαία στη χώρα. Οριακά πίσω του ακολουθεί με 7.85 ο Γιάννης Καμαρινός, που έχει κάνει μια σειρά από καλές εμφανίσεις και ο Χρήστος Ρούμτσιος που έτρεξε 7.90 στη Θεσσαλονίκη έχοντας σκοντάψει στο τελευταίο εμπόδιο.

Ύψος
Ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στο ύψος Ανδρών, αφού από πίσω δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος αθλητής να τον απειλήσει. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου έχει πέρασε φέτος το 2,21μ. και στο ΣΕΦ θα αναζητήσει μεγαλύτερα άλματα.

Επί κοντώ
Το ΣΕΦ είναι ένα στάδιο που… πηγαίνει στον Εμμανουήλ Καραλή (ΟΣΦΠ) και στο οποίο διαχρονικά πετυχαίνει σπουδαίες επιδόσεις. Ο αθλητής έχει περάσει φέτος το 5,60μ. και δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει άλματα πάνω από τα 5,86 μέτρα. Ο 25χρονος είναι ο νικητής στις προηγούμενες διοργανώσεις και στο ΣΕΦ θα διεκδικήσει τον έκτο του τίτλο στη διοργάνωση. Ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) είναι σε καλή κατάσταση και ψάχνει άλματα πάνω από το φετινό του 5,56 μέτρα.

Μήκος

Ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) είναι ο μεγάλος σταρ του 38ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού. Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου, παρότι όπως και ο ίδιος δηλώνει στο ΣΕΦ δεν μπορεί να κυνηγήσει τις πολύ μεγάλες επιδόσεις, είναι έτοιμος για μία ακόμη εξαιρετική παρουσία που θα αποζημιώσει τους φιλάθλους που θα βρεθούν στις εξέδρες του ΣΕΦ. Ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής έχει φέτος 8,09 μ. από την Οστράβα. Ο Νίκος Σταματονικολός (ΓΣ Ηλιούπολης) προέρχεται από το 7,70 μ. της Κωνσταντινούπολης και στο ΣΕΦ θα προσεγγίσει ανάλογα καλές επιδόσεις.

Τριπλούν
Ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο αγώνισμα με 17 νίκες στο παλμαρέ του. Ο αθλητής είναι και φέτος φαβορί για την πρώτη θέση, ωστόσο δεν είναι ο μόνος που φλερτάρει με αυτήν. Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων) προέρχεται από το 16,25 μ. της Κωνσταντινούπολης και δείχνει έτοιμος για καλύτερες επιδόσεις. Τους δύο άλτες πλαισιώνει ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων), που μπορεί να μην έχει βρει ακόμη το ρυθμό του, ωστόσο πάντα είναι σε θέση να πάει μακριά.

Σφαιροβολία
Ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) είναι το μεγάλο όνομα στη σφαιροβολία των Ανδρών και ο αθλητής που έχει τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει πετύχει φέτος 19,25 μέτρα. Η επανεμφάνιση του Κώστα Γεννίκη (ΟΦΚΑ Σέρρες) είναι έτσι κι αλλιώς από τα ευχάριστα της φετινής περιόδου. Ο αθλητής βελτίωσε στην αρχή της σεζόν το ρεκόρ του με βολή στα 18,26 μ. και στο ΣΕΦ θα διεκδικήσει καλύτερες προσπάθειες.

Έπταθλο
Ο Άγγελος – Τζανής Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία και βελτιώνει τις επιδόσεις του. Κάτι ανάλογο έκανε πριν λίγες ημέρες σε μίτινγκ στο εξωτερικό όπου συγκέντρωσε 5.645 β. κι έγινε ο πέμπτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα. Στο πρωτάθλημα θα είναι το φαβορί για τη νίκη. Καλές επιδόσεις θα διεκδικήσει και ο Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας).

5.000 μ. βάδην
Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (Παμμηλιακός ΑΣ) μία εβδομάδα από τη νίκη του στο Πανελλήνιο 20χλμ. βάδην θα αγωνιστεί και στα 5.000 μ. του Πανελληνίου κλειστού. Θέση εκκίνησης στο αγώνισμα θα πάρουν ακόμη οι Γιάννης Καύκας (Ολυμπιάς Πατρών) και Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάς Πατρών) και Γιώργος Κριτούλης (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009).

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

60 μ.
Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) έχει επικεντρωθεί φέτος το χειμώνα στα 60 μ. και αυτό της απέφερε το 7.24 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Η περσινή νικήτρια της απόστασης είναι σε καλή κατάσταση και στο ΣΕΦ δε θα επιδιώξει μόνο τη νίκη, αλλά και ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) έκανε πολύ καλή κούρσα στην ημερίδα και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ (7.37), ενώ πολύ καλή σεζόν διανύει και η Δήμητρα Τσουκαλά (Πρωτέας Κομοτηνής), που έφτασε το ρεκόρ της στα 7.41. Ρόλο στην κούρσα θα παίξει η η Εβελίνα Άνθη (ΑΟ Ερμής) με φετινό 7.53. Από την κούρσα θα απουσιάζει η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) που επέλεξε να συνεχίσει την προετοιμασία της για τον ανοιχτό.

200 μ.
Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) σημείωσε 23.83 στην ημερίδα του ΣΕΦ και έδειξε πως έχει το περιθώριο να διεκδικήσει καλύτερες επιδόσεις. Η περσινή νικήτρια στην απόσταση είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η Εμμανουηλίδου θα αποφασίσει τελευταία στιγμή αν θα τρέξει και 200 μέτρα.

400 μ.
Αμφίρροπη θα είναι η κατάσταση στα 400 μ. καθώς δεν υπάρχει αδιαφιλονίκητο φαβορί. Οι Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας), Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Κηφισιάς), Ανδριάνα Φέρρα (Παναξιακός), Ελπίδα Καρκαλάτου (Παμμηλιακός) είναι ορισμένες από τις αθλήτριες που θα λάβουν θέση εκκίνησης. Οι νεαρότερες Αναστασία Ράπτη (ΑΓΣΙ), Λάουρα Ζενέγια (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και Νέλλυ Φλουτάκου (ΣΑΚΑ) θα προσπαθήσουν να διαδραματίσουν ρόλο στο αγώνισμα.

800 μ.
Η Γεωργία Δεσπολλάρη (ΠΑΟ) είναι αδιαμφισβήτητα η κορυφαία αυτή τη στιγμή αθλήτρια στην απόσταση. Η νεαρή θα μπει κουρασμένη στο πρωτάθλημα, καθώς προέρχεται από δυνατές κούρσες στο εξωτερικό, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως εκτός από τη νίκη δε θα διεκδικήσει και έναν εξίσου καλό χρόνο. Η ανερχόμενη αθλήτρια Ιουλιάννα Ρούσσου (ΓΣ Ηλιούπολης) στην ημερίδα έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500 μ. Κ18, ενώ το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και στα 800 μέτρα. Στην απόσταση θα λάβει μέρος και η Φλουτάκου, που το στην ημερίδα του ΣΕΦ πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μ. Κ18 με 56.60.

1.500 μ.
Η Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ) αναμένεται να είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στα 1.500 μέτρα. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου προέρχεται από το 4.19.12 του Βαλκανικού πρωταθλήματος. Η Μελίσσα Αναστασάκης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης), Ντενίσα Μπάλα (ΠΓΣ) θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο.

3.000 μ.
Η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) είναι το μεγάλο όνομα στην απόσταση και το φαβορί και για τη φετινή νίκη. Η αθλήτρια έχει τρέξει την απόσταση σε 9.09.93 και επέστρεψε έτσι και πάλι σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της, ύστερα από τον περσινό τραυματισμό, που την κράτησε εκτός δράσης. Θα αγωνιστούν ακόμη οι Αναστασάκης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Μπάλα (ΠΓΣ) και η νεαρότερη Μυρτώ Βαλαχά (ΑΟ Πέλωψ).

60 μ. εμπ.
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης) στάθηκε άτυχη στην αρχή της σεζόν, αφού τραυματίστηκε στον πρώτο της αγώνα. Η αθλήτρια θα επιστέψει στη δράση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με στόχο όχι απλά τη 10η της νίκη, αλλά μια επίδοση ανάλογη της κατάστασης που βρέθηκε πριν τον τραυματισμό. Η αθλήτρια της Ιωάννα Σιώμου παραμένει σε τροχιά πρόκρισης για το Παγκόσμιο της Γλασκόβης. Η Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑΚ) με 8.50 από το Βαλκανικό θα διεκδικήσει και φέτος θέση στο βάθρο των νικητριών, όπως και η αθλήτρια της κατηγορίας Κ20 Μάρθα Νεαμονίτη (ΟΦΚΑ Σέρρες) που έχει πετύχει 8.57.

Ύψος
Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το ύψος των γυναικών με τις Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) και Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) να έχουν την ευκαιρία για μια συναρπαστική αναμέτρηση. Η Γκούσιν διανύει πολύ καλή σεζόν με σταθερά άλματα στο 1,90 μ., ενώ έχει ως πλεονέκτημα και την ικανότατα της να λειτουργεί με έντονο συναγωνισμό. Εξίσου καλά είναι και η Δόση, που πριν λίγες ημέρες ξεπέρασε το 1,88 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ της στον κλειστό.

Επί κοντώ
Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) έχει στην κατοχή της πέντε τίτλους σε πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού και διεκδικεί τον έκτο, καθώς έχει περάσει φέτος τα 4,50 μ. κι έχει το προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων αθλητριών. Το ατομικό της ρεκόρ θέλει να βελτιώσει η Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), που έχει περάσει φέτος τα 4,30 μέτρα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της μικρής Αναστασίας Μπουμπουλίδη (ΓΣ Κηφισιάς) με ρεκόρ από τις 4 Φεβρουαρίου 4,20 μέτρα.

Μήκος – τριπλούν
Η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) θα λάβει μέρος τόσο στο μήκος όσο και στο τριπλούν και δε θα αποτελέσει έκπληξη αν καταφέρει να πετύχει το νταμπλ. Η αθλήτρια είναι το φαβορί στο τριπλούν, καθώς στο μήκος η Μαρία Στεφανοπούλου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) έχει την καλύτερη επίδοση με 6,24 μ. από τον αγώνα της Θεσσαλονίκης. Η Σωτηρία Ράπτη θέλει να βρεθεί στο βάθρο στο τριπλούν, ενώ στο ίδιο αγώνισμα αναμένονται με ενδιαφέρον οι αθλήτριες της κατηγορίας Κ18. Στο μήκος ξεχωρίζουν ακόμη οι Μπέση (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) και Σαρλάνη (Αμεινίας Μεσογείων)

Σφαιροβολία – πένταθλο
Η Μαρία Μαγκούλια (Εν. Καζώνης Κάλυμνος 2000) ξεπέρασε πριν λίγες ημέρες τα 16,00 μ. και επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική της κατάσταση. Η αθλήτρια του Γιάννη Μπαρλή θέλει να φτάσει στις τρεις νίκες στη διοργάνωση. Στο έπταθλο η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) θέλει μια δυνατή παρουσία, ενόψει των διοργανώσεων του ανοιχτού.

3.000 μ. βάδην
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συμμετοχές στα 3.000 μ. των Γυναικών με τις Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας), Παναγιώτα Τσινοπούλου (Βέλος Παλαιού Φαλήρου), Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτ.) και Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΣ Ίκαρος Ν. Ιωνίας). Η Φιλτσισάκου έχει ατομικό 12.38.82 από το 2021, ενώ πέρυσι η Φιάσκα διένυσε την απόσταση σε 13.09.85. Η Τσινοπούλου έχει αναδειχθεί πέντε φορές νικήτρια στο αγώνισμα.

To άρθρο Πανελλήνιο κλειστού στίβου: Τεντόγλου, Καραλής και όλοι οι κορυφαίοι στο ΣΕΦ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button