ΕνημέρωσηΟικονομία

Σταθερός ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο – Νέα αύξηση 5,8% στα τρόφιμα

Σταθερός στο 3,2% παρέμεινε ο ρυθμός του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, με τα τρόφιμα να σημειώνουν μια νέα άνοδο κατά 5,8%, αν και με πιο βραδύ ρυθμό από τον Ιανουάριο, όταν είχαν αυξηθεί κατά 7,1%.

Στις άλλες κατηγορίες προϊόντων πλην των τροφίμων, επιβράδυνση του πληθωρισμού καταγράφηκε στα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά με ρυθμό 1,8% από 2,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές στην ενέργεια μειώθηκαν κατά 2,8%, μια περιορισμένη πτώση σε σχέση με το 6,4% του Ιανουαρίου.

Από την άλλη, η κατηγορία των υπηρεσιών γνώρισαν μεγαλύτερες αυξήσεις, αν και με οριακή διαφορά σε σχέση με τον Ιανουάριο (3,5% από 3,3%).

Με οριακά πιο αργό ρυθμό «έτρεξε» και ο δείκτης του δομικού πληθωρισμού, καθώς κινήθηκε με ταχύτητα 3% έναντι 3,1% τον προηγούμενο μήνα.

Κατά το ίδιο διάστημα, οι τιμές στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό κατά 2,6% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά στις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός είχαν την μεγαλύτερη συμβολή με 4%, έναντι 5,6% τον Ιανουάριο, ακολουθούμενες από τις υπηρεσίες (3,9%, έναντι 4% τον Ιανουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,6%, έναντι 2,0% τον Ιανουάριο) και ενέργεια (-3,7%, έναντι -6,1% τον Ιανουάριο).

 

To άρθρο Σταθερός ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο – Νέα αύξηση 5,8% στα τρόφιμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button