ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κλήθηκε σε απολογία από τη ΔΕΑΒ για το πανό κατά της Βουλής

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με νέα τιμωρία στα πλέι οφ της Super League 1, καθώς κλήθηκε σε απολογία από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ), για ένα πανό στο παιχνίδι με τη Λαμία.

Η Θύρα 13 έμεινε κλειστή στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λαμία, αλλά ένα πανό με το μήνυμα «Λουκέτο βάλτε στη Βουλή, όχι στη θύρα 13», οδήγησε σε κλήση της “πράσινης” ΠΑΕ σε ακρόαση, από τη ΔΕΑΒ.

Η ενημέρωση από τη Super League 1

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνει τα εξής:

Α. Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, την Δευτέρα 22/04/2024 και ώρα 11:30, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της, πανό στη θύρα 13-14 που ανέγραφε «Λουκέτο βάλτε στη Βουλή, όχι στη θύρα 13» το οποίο κατέβηκε μετά από δύο ώρες.
Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου πανό έχει χαρακτήρα πολιτικό, επειδή αφορά κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της χώρας (Βουλή των Ελλήνων), είναι δε υβριστικό, καθόσον αναφέρεται απαξιωτικά για αυτόν ως πυλώνα της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξισώνοντάς τον με τη Θύρα 13, των φιλάθλων της εγκαλούμενης ΠΑΕ, ζητώντας παράλληλα το κλείσιμο της Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιτελεί σωστά το έργο της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το προαναφερθέν πανό εισήλθε στη αθλητική εγκατάσταση  προφανώς με ανοχή της εγκαλούμενης ΠΑΕ, καθόσον είχε ήδη επιβληθεί η διοικητική κύρωση της απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13, με την υπ’ αριθμό 13/2024 απόφαση της ΔΕΑΒ.
Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14 του ν.5085/2024.

To άρθρο Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κλήθηκε σε απολογία από τη ΔΕΑΒ για το πανό κατά της Βουλής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button