Διεθνή επικαιρότητα

Φλωρεντία: 22χρονος κατηγορείται για τις μολότοφ στο αμερικανικό προξενείο – Βίντεο υπέρ της Χαμάς

Με την κατηγορία της τρομοκρατικής επίθεσης βρίσκεται αντιμέτωπος ένας 22χρονος, γεννημένος στη Φλωρεντία από οικογένεια Ιορδανών, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος για την ρίψη δύο βομβών μολότοφ στο αμερικανικό προξενείο της ιταλικής πόλης τη νύχτα μεταξύ της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου και της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι ερευνητές εικάζουν πως πρόκειται για μια μεμονωμένη πράξη, αν και δεν αποκλείεται να υπήρξε μια βοήθεια στη δημιουργία δύο βίντεο στα Αραβικά που υποστηρίζει μια ομάδα με την ονομασία «Όλος ο κόσμος είναι η Χαμάς» (The whole world is Hamas) και που στάλθηκαν στις περιφερειακές έδρες της Rai και του ιστότοπου Firenzetoday. Ο 22χρονος, μέχρι στιγμής, ο μοναδικός ύποπτος, δεν φαίνεται να έχει παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα βίντεο προειδοποιούν για 49 επιχειρήσεις

  • Στο πρώτο βίντεο ο ομιλητής δηλώνει πως «δεν είμαστε η Χαμάς, είμαστε με τη Χαμάς» και αναφερόμενος στην ενέργεια κατά του Αμερικανικού προξενείου, κάνει λόγο για “πρώτη προειδοποιητική «επιχείρηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία» και που «δίνει το έναυσμα για τις επόμενες 49 επιχειρήσεις».
    «Θα δημοσιεύουμε ένα λεπτομερές βίντεο μόνο μετά την κάθε επίθεση» συνεχίζει το βίντεο, αν και ο ομιλητής διευκρινίζει πως «καμία από τις 49 επιχειρήσεις με τον συμβολικό τίτλο ‘θάνατος στους Σιωνιστές’ δεν περιλαμβάνει θανάτους ή τραυματισμούς ως αρχικό στόχο. Επομένως, εάν αυτό συνέβη, δεν θα ήταν δική μας επιλογή».
    Σημειώνεται ότι στο βίντεο αναφέρεται πως «εάν η Ιταλία και η Ευρώπη συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα εγκλήματα του Ισραήλ και των ΗΠΑ, θα ξεκινήσουμε με την πραγματική πρώτη επιχείρηση, και να ξέρετε ότι περισσότεροι από τους μισούς στόχους δεν είναι Ισραηλινοί ή Αμερικανοί».
  • Σε δεύτερο βίντεο, γίνεται λόγος για «δυτική προπαγάνδα, υπηρέτρια των ΗΠΑ και του Ισραήλ» που «θέλει να πιστέψει ο πληθυσμός ότι το κράτος που κατέχει την Παλαιστίνη από το 1948 ενάντια σε όλους τους διεθνείς νόμους και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ είναι το θύμα».

Ο Εισαγγελέας της Φλωρεντίας, Φιλίπο Σπιέτζια, κάνει λόγο για «μια σοβαρή κατάσταση που δεν υποτιμούμε», λέγοντας μάλιστα πως ενημέρωσε τους συναδέλφους στην Eurojust, το Ευρωπαϊκό Πρακτορείο για την Ποινική Δικαιοσύνη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button