ΕνημέρωσηΟικονομία

Ιστορικό «άλμα» του bitcoin πάνω από τις 69.000 δολάρια μετά από δύο χρόνια

Ιστορική ημέρα είναι για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα η Τρίτη (5.3.2024) καθώς το bitcoin «έπιασε» νέα ρεκόρ ξεπερνώντας ακόμα και τα επίπεδα των 69.000 δολαρίων κατά το έτος της μεγάλης «εκτόξευσης», το 2021.

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, η τιμή του κρυπτονομίσματος ξεπέρασε τα 69.210 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics, καθώς το φετινό ράλι -που τροφοδοτήθηκε από τον ενθουσιασμό για τα bitcoin ETFs και την επερχόμενη διαδικασία του halving- επιταχύνθηκε. Το προηγούμενο ρεκόρ του μεγαλύτερου crypto στα 68.982,20 δολάρια σημειώθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι επενδυτές παρακολουθούν κάποιες κομβικές εξελίξεις για το bitcoin να ωθούν την τιμή του υψηλότερα.

Οι «καταλύτες» που οδηγούν στην άνοδο του κρυπτονομίσματος περιλαμβάνουν τα ETF bitcoin σε spot τιμές στις ΗΠΑ που ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται νωρίτερα αυτό το έτος, μαζί με τη απομείωση της προσφοράς bitcoin από το halving στα τέλη Απριλίου, κάτι που πραγματοποιείται μόνο κάθε τέσσερα χρόνια. Η ανοδική τάση επιταχύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Το νέο ρεκόρ θεωρείται τομή για έναν κλάδο που έχει πληγεί εδώ και καιρό από κινδύνους που αφορούν στην «κακή» του φήμη και στις σχέσεις με τις ρυθμιστικές αρχές που φάνηκε να είναι στα χειρότερα τους το 2022.

To άρθρο Ιστορικό «άλμα» του bitcoin πάνω από τις 69.000 δολάρια μετά από δύο χρόνια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button