ΕνημέρωσηΠολιτική

Παρουσιάστηκε η ομάδα της KTM στο MotoGP 2024

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα καλύμματα αφαιρέθηκαν και αποκαλύφθηκαν τα χρώματα των μοτοσυκλετών.  Το 2024 θα αντιπροσωπεύσει την όγδοη χρονιά της KTM στο MotoGP και υπήρξαν πολλά ορόσημα για την ομάδα. Ο Brad Binder, ο Jack Miller, η πλήρης ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing, οι μηχανικοί δοκιμών και η τεχνική υποστήριξη πίσω στην Αυστρία είναι προετοιμασμένοι για μια ακόμη εντυπωσιακή καμπάνια στην οποία οι αθλητικοί στόχοι βρίσκονται πολύ υψηλά.

Η Red Bull KTM Factory Racing επιδεικνύει τα χρώματα του 2024 την παραμονή μιας σεζόν κατά την οποία στοχεύει να είναι καλύτερη από την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Αναβατών, 2η στην κατάταξη Κατασκευαστών και 4η στην κατάταξη των ομάδων, όλα όσα επιτεύχθηκαν το 2023
Η KTM έχει επτά νίκες σε MotoGP Grand Prix και δύο νίκες σε Sprint από το 2017, με δύο διαφορετικούς αναβάτες. Το εργοστάσιο έχει σημαντική παρουσία στα Grand Prix σε όλες τις κατηγορίες με την ομάδα του MotoGP στην κορυφή της πυραμίδας που αποτελείται από: Red Bull MotoGP, Rookies Cup, Moto3™ και Moto2™
Το 2024 είναι η πέμπτη χρονιά του 28χρονου Brad Binder στο MotoGP με την KTM RC16 και είναι η δέκατη χρονιά με την Red Bull KTM συνολικά στις κατηγορίες. Ο Νοτιοαφρικανός έχει δύο νίκες (Τσεχία και Αυστρία) και δύο νίκες σε Sprint (Αργεντινή και Ισπανία) και σημείωσε οκτώ βάθρα το 2023
Το 2024 είναι η δέκατη σεζόν MotoGP του 29χρονου Jack Miller και η τρίτη χρονιά του σε Grand Prix με τα χρώματα της Red Bull KTM. Ο Αυστραλός έχει τρεις νίκες καριέρας και κατέκτησε ένα βάθρο στην παρθενική του εμφάνιση με την KTM το 2023
Ο πρώτος από τους 21 Γύρους ξεκινά με το ταξίδι στο Lusail International Circuit για το Grand Prix του Κατάρ από 8-10 Μαρτίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μοτοσυκλέτες Red Bull KTM RC16 θα κάνουν ρεκόρ γύρου στα χέρια του Brad Binder και του Jack Miller για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η ταχύτερη επίσημη μοτοσυκλέτα στο διάσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM – με 75 χρόνια ύπαρξης και που παρακολούθησαν σχεδόν τρία εκατομμύρια θαυμαστές στις πίστες το 2023 – θα φέρει το πιο πρόσφατο μηχανολογικό υλικό, λογισμικό και ιδέες από την KTM Motorsports HQ καθώς και από την υπόλοιπη εργοστασιακή δομή της KTM.
Ο Binder πέτυχε στον δρόμο του από την 11η στην 6η στην 4η θέση σε σχεδόν μισή δεκαετία και τώρα είναι έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα έπαθλα ως ένας από τους αναβάτες με την υψηλότερη βαθμολογία στο grid των 22 ανδρών. Ο Miller έχει επίσης τους προσωπικούς του στόχους και θέλει μια θέση πρωταθλήματος στους τρείς  κορυφαίους και περισσότερο από αυτό αφού προσαρμόστηκε γρήγορα στην RC16 στις αρχές του 2023.
Η Red Bull KTM Factory Racing έχει ήδη ολοκληρώσει την εναρκτήρια δοκιμή της σύντομης περιόδου προετοιμασίας και τώρα θα κατευθυνθεί στο Κατάρ και στο Lusail International Circuit αυτή την εβδομάδα για τις τελευταίες διήμερες προετοιμασίες πριν από τον πρώτο Γύρο. Περίπου αυτή την περίοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, η ολοκληρωμένη ομάδα δοκιμών των Dani Pedrosa, Pol Espargaro, Jonas Folger και Mika Kallio και των αντίστοιχων επιτελείων τους θα συνεισφέρουν σημαντικά και βασικά σε αυτήν την προσπάθεια του MotoGP.
Το ημερολόγιο αγώνων θα αποτελείται από 21 Grands Prix και 42 Aγώνες καθώς το MotoGP θα περιλαμβάνει και πάλι το δημοφιλές πρόγραμμα Saturday Sprint σε κάθε Γύρο.

Brad Binder
«Η πορεία είναι προς τα πάνω. 11η, 6η, 6η και 4η, έτσι, ναι, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλύτερα από την 4η. Η περσινή σεζόν ήταν εξαιρετική κάποιες στιγμές και δύσκολη άλλες στιγμές. Ένιωσα ότι είχαμε περισσότερα στην τσέπη μας. Ήμασταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί κάθε Σαββατοκύριακο και πάντα γύρω από τη μάχη στο βάθρο. Αυτή τη σεζόν μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Είναι υπέροχο να ξεκινάμε το 2024 πραγματικά. Θα είναι η δέκατη αγωνιστική μου σεζόν για την Red Bull KTM Factory Racing και ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι. Ήμασταν πάντα ενωμένοι και πάντα είχαμε τον ίδιο στόχο στο μυαλό. Νομίζω ότι πάντα ταιριάζαμε πολύ καλά μαζί και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι. Το μόνο που απομένει είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά στο MotoGP».

Jack Miller
«Το 2023 ήταν μια χρονιά εξοικείωσης και ανάπτυξης για μένα ως άνθρωπο και ως αναβάτη.Προς το δεύτερο μισό της σεζόν, ήμασταν πραγματικά άνετα με τη μοτοσυκλέτα και μπορέσαμε να αρχίσουμε να προκαλούμε για θέσεις όπου έπρεπε να είμαστε. Στην KTM, και ειδικά στο αγωνιστικό τμήμα, όταν βρίσκουν κάτι ή βρίσκουν ένα μονοπάτι με νέες ιδέες, καλύτερες ιδέες και στρατηγικές, τότε κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τα έχουν στην πίστα το συντομότερο δυνατό. Το να έχεις αυτή τη δύναμη και αυτό το κίνητρο και αυτή την υποστήριξη από την εταιρεία είναι φοβερό ως αναβάτης. Δεν κατάφερα να πετύχω όλες τις επιθυμίες που ήθελα το 2023. Έχω μια εντελώς νέα λίστα επιθυμιών για το 2024».

Francesco Guidotti, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager
«Το 2023 ήταν μια καλή χρονιά. Πολύ ικανοποιητικό και αναπτυχθήκαμε αρκετά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το πώς βελτιώθηκαν οι αναβάτες και η μοτοσυκλέτα. Η προσέγγιση για το 2024 είναι εύκολη: πρέπει να προχωρήσουμε με την ανάπτυξη που ξεκινήσαμε την περασμένη σεζόν. Θα υπάρξουν περιοχές όπου έχουμε ακόμα αρκετό χώρο για να αυξήσουμε την απόδοσή μας αλλά σε γενικές γραμμές το έργο είναι πολύ ισορροπημένο, οπότε πρέπει απλώς να πιέσουμε όταν ξέρουμε ότι είναι ώρα να το κάνουμε. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη σεζόν και να φτάσω στον πρώτο Αγώνα, γιατί εκεί τα παραδίδουμε όλα. Είναι όταν σταματά η ομιλία και αρχίζει η πραγματική δράση. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ανεξάρτητα από το τι έχουμε πει ή κάνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι ώρα να αγωνιστούμε».

Pit Beirer, Διευθυντής KTM Motorsports
«Αισθάνομαι ότι το πακέτο είναι πολύ ολοκληρωμένο τώρα και έχουμε όλους τους κατάλληλους ανθρώπους στις σωστές θέσεις και επίσης η σειρά αναβατών με κάνει πολύ χαρούμενο. Όλοι θα μπορούσαν να αναπτυχθούν τα τελευταία χρόνια. Είχαμε αυτές τις νίκες στο MotoGP και φτάσαμε σε πολλά την περασμένη σεζόν: 4η θέση στο πρωτάθλημα, 2η στους κατασκευαστές, αλλά, φυσικά, ο μεγάλος μας στόχος, το μεγάλο μας όνειρο, πιέζει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και νιώθω ότι το 2024 είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε. Γενικά, έχουμε τώρα ένα εξαιρετικό ημερολόγιο και από άποψη μεταφορών είναι αρκετά απαιτητικό για όλους. Μηχανικοί, αναβάτες, προσωπικό, ομάδα, όλοι ανεξαιρέτως, αλλά μας αρέσουν οι αγώνες, οπότε αν μας δώσετε έναν ακόμη αγώνα, τότε εμείς θα τον απολαμβάνουμε κάθε φορά. Ξέρουμε πότε είναι ώρα να «φύγουμε» και πότε είναι ώρα να λάμψουμε. Οι αγώνες είναι αυτό που μας οδηγεί κάθε πρωί να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να είμαστε στην πίστα, να είμαστε με το κοινό, και αυτό αρέσει στους αναβάτες και γι’ αυτό νομίζω ότι είμαστε πραγματικά προετοιμασμένοι για το ’24».

Hubert Trunkenpolz, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου
«Το να τερματίσουμε στη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πέρυσι είναι σίγουρα κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι, αλλά το σημαντικό είναι ότι μπορέσαμε να κλείσουμε σημαντικά τη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Νομίζω, δίπλα στη μοτοσυκλέτα, η μεγαλύτερη πρόοδος που έχουμε κάνει είναι στη δομή της ομάδας. Προσθέσαμε καλούς ανθρώπους σε αυτούς που είχαμε ήδη και η ομάδα έχει ενωθεί πολύ καλά. Πολλά έχουν να κάνουν με τους κατάλληλους ανθρώπους στο εργοστάσιο και τους κατάλληλους ανθρώπους στην πίστα και η επικοινωνία μεταξύ τους είναι εξαιρετικά σημαντική και εδώ κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα. Είμαστε αφοσιωμένοι στο MotoGP όσο και την πρώτη μέρα. Δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο γιατί αυτό είναι κάτι που θέλουμε να έχουμε, που θέλουμε να πετύχουμε και που θα το πετύχουμε με τον καιρό. Το MotoGP είναι η υψηλότερη κατηγορία στους αγώνες μοτοσυκλετών και επειδή η KTM είναι μια μάρκα σπορ μοτοσυκλετών, αποκτούμε πολλές γνώσεις στο MotoGP τις οποίες μπορούμε να μετατρέψουμε στην ανάπτυξη της σειριακής μοτοσυκλέτας μας, ώστε να υπάρχει στενός δεσμός. Το MotoGP είναι ένας πολύ σημαντικός -πάγκος δοκιμών- και κέντρο ανάπτυξης για εμάς και η αξία των μέσων και της επωνυμίας είναι τεράστια»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button