ΕνημέρωσηΟικονομία

Άνω των 70.000 δολαρίων το bitcoin για πρώτη φορά στην ιστορία του

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το bitcoin «έσπασε» το φράγμα των 70.000 δολαρίων την Παρασκευή (8.3.2024) πριν υποχωρήσει ξανά προς τις 67.000 δολάρια.

Νωρίτερα, το bitcoin είχε σκαρφαλώσει ενδοσυνεδριακά έως και τις 70.170 δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί την Τρίτη.

Η απότομη άνοδος ξεκίνησε από την ώρα που άνοιξε το χρηματιστήριο των ΗΠΑ καθώς με την εισαγωγή των ETF spot bitcoin σε διαπραγμάτευση οι μεγάλες «κινήσεις» στα κρυπτονομίσματα τείνουν πλέον να πραγματοποιούνται κατά τις παραδοσιακές ώρες συναλλαγών των μετοχών.

Η «εκτόξευση» νωρίτερα στη συνεδρίαση μπορεί εν μέρει να οφείλεται στην έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και η χαμηλότερη από την αρχική αύξηση της απασχόλησης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα ανοίξει το δρόμο για την Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια αργότερα αυτή την χρονιά.

Ωστόσο, οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων ήταν ιδιαίτερα ασταθείς αυτή την εβδομάδα. Αφού το bitcoin έφτασε σε νέο ρεκόρ την Τρίτη για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια, γρήγορα υποχώρησε έως και 10%, παρασύροντας μαζί του και άλλα κρυπτονομίσματα και μετοχές που σχετίζονται με αυτά, ανακτώντας στη συνέχεια μεγάλο μέρος αυτών των απωλειών την επόμενη μέρα. Ο δείκτης μεταβλητότητας του bitcoin βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, σύμφωνα με το TradingView.

To άρθρο Άνω των 70.000 δολαρίων το bitcoin για πρώτη φορά στην ιστορία του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button