Διεθνή επικαιρότητα

Κινεζικό drone κατέρριψε ο ουκρανικός στρατός στο Ντονέτσκ

Ειδικότερα, στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πέτυχαν την κατάρριψη του drone χρησιμοποιώντας αυτόματο Kαλάσνικοφ AK- 47, όπως οι ίδιοι ανέφεραν στο CNNi, ενώ στο σημείο της κατάρριψης, οδήγησαν δημοσιογράφους, προκειμένου να καταγράψουν τα συντρίμμια του.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, πετούσε σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, αρκετά κοντά ώστε να μπορεί να καταρριφθεί με όπλο χειρός. Οι δημοσιογράφοι είπαν, επίσης, ότι στο σημείο που έπεσε το drone δημιουργήθηκε κρατήρας.

Να σημειωθεί ότι, τα Mugin-5 αποτελούν δημιούργημα Κινέζου κατασκευαστή που εδρεύει στο λιμάνι της πόλης Σιαμέν στην ανατολική ακτή της Κίνας. Το CNNi υπογραμμίζει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι γνωστά ως «Alibaba drones» επειδή ήταν διαθέσιμα προς πώληση έως και 15.000 δολάρια σε κινεζικές αγορές από τις εμπορικές πλατφόρμες πώλησης Alibaba και Taobao.

Η εταιρεία «Mugin Limited» επιβεβαίωσε στο CNNi ότι επρόκειτο για δικό της drone και χαρακτήρισε το περιστατικό «εξαιρετικά δυσάρεστο», ενώ εκπρόσωπος της συμπλήρωσε πως «δεν εγκρίνουμε τη χρήση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τη σταματήσουμε».

CNN / Rebecca Wright, Ivan Watson, Olha Konovalova and Tom Booth: Chinese-made drone, retrofitted and weaponized, downed in eastern Ukraine

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button