Διεθνή επικαιρότητα

Ρεσιτάλ Αλτσχάιμερ… – Zougla

Bρε πώς αλλάζουν οι καιροί… Η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης που έκανε ο Αχιλλέας Μπέος στον Αλέξανδρο Τετέι, στη διάρκεια του αγώνα της Κηφισιάς με τον Βόλο, ένωσε δύο εχθρούς: τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου της Μαγνησίας και τον κατά δήλωσή του κορυφαίο ποινικολόγο της χώρας και εσχάτως αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξη Κούγια, οι οποίοι, επιδιδόμενοι σε ένα ρεσιτάλ Αλτσχάιμερ, ξέχασαν τι έλεγε ο ένας για τον άλλον και αποφάσισαν να συμπορευτούν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Βόλος έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά, ενώ από τη μεριά του ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου και Δήμαρχος της πόλης, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τα γήπεδα.

Έτσι αμφότεροι άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του πειθαρχικού οργάνου της Super League και στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ο Αχιλλέας Μπέος παρουσιάστηκε με ενισχυμένη νομική εκπροσώπηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τους Χάρη Γρηγορίου και Γιώργο Σινέλη (που τον εκπροσώπησαν και στη Super League), συνήγορος και επικεφαλής της νομικής ομάδας ήταν ο Αλέξης Κούγιας.

Ναι, καλά διαβάσατε…

Μπέος: «Δεν αμφισβήτησα ποτέ τη νομική ικανότητα του Κούγια παρά τις διαφορές μας»

Μάλιστα, ο Αχιλλέας Μπέος έσπευσε να αναφερθεί στην επιλογή του να εκπροσωπήσει την ομάδα του στο δικαστήριο ο γνωστός ποινικολόγος.

«Ο κύριος Κούγιας σήμερα υπερασπίζεται την ΠΑΕ Βόλος. Δεν αμφισβήτησα ποτέ τη νομική του ικανότητα λόγω των διαφορών που έχουμε. Οι διαφορές υπάρχουν και μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Όσον αφορά στην νομική του ικανότητα ποτέ δεν τον αμφισβήτησα και σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα επιλέγεις τους καλύτερους. Μαζί με τον κύριο Γρηγορίου και τον κύριο Σινέλη νομίζω πως έκαναν μια τρομερή δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κούγιας: «Η κατάθεση του κυρίου Τετέι απαλλάσσει τον κύριο Μπέο»

Από τη μεριά του ο Αλέξης Κούγιας κατά την εκδίκαση της έφεσης ισχυρίστηκε πως η κατάθεση του Ανδρέα Τετέι αθωώνει τον Μπέο, ενώ από την πλευρά τους οι Χάρης Γρηγορίου και Γιώργος Σινέλης ζήτησαν την ακύρωση του video της Κηφισιάς.

Ο Βόλος ζήτησε και πήρε προθεσμία για υπόμνημα μέχρι την Τρίτη, οπότε η απόφαση θα βγει στη συνέχεια, με τη Super League να περιμένει την εξέλιξη για να προχωρήσει στην επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι άουτ και τον ορισμό του προγράμματος των αγώνων.

Το «θερμό επεισόδιο» στη Σκιάθο και η μήνυση του Αλέξη

Ας πάμε όμως να δούμε μερικά από τα επεισόδια της κόντρας των Μπέου-Κούγια. Οι δύο άνδρες εδώ και τουλάχιστον μια δωδεκαετία έχουν σκληρή κόντρα μεταξύ τους.

Σε σημείο μάλιστα να κοντέψουν να πιαστούν στα χέρια σε καλοκαιρινές διακοπές στη Σκιάθο που συναντήθηκαν τυχαία.

Το θερμό επεισόδιο μεταξύ τους είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2021.

Τότε συναντήθηκαν τυχαία στο νησί της Σκιάθου, όπου μια κάμερα τους έπιασε να βρίζονται και λίγο μετά ο γνωστός ποινικολόγος εξέδωσε ενημέρωσε μέσω του σάιτ της ΑΕΛ, ως μεγαλομέτοχος, αναφέροντας τι είχε συμβεί.

Μάλιστα για το εν λόγω περιστατικό ο Κούγιας είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του Μπέου.

«Ο Κούγιας είναι καταδότης»

Μία δεκαετία πριν (2011) ο Μπέος ως μεγαλομέτοχος, τότε, του Ολυμπιακού Βόλου, μιλώντας στον «Sportfm Μαγνησίας 89,5» για την υπόθεση Koriopolis είχε χαρακτηρίσει τον Κούγια καταδότη.

«Ένας άλλος καταδότης είναι ο Αλέξης Κούγιας. Μπορεί να έχουν γίνει και κάποια λάθη, όπως έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο. Όχι όμως να το πληρώσουν κι αθώοι. Και δεν μιλάω για εμένα. Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της. Τον Αχιλλέα Μπέο δεν θέλω να τον προστατεύσει ο κόσμος.

Είμαι σίγουρος ότι οι δικαστές δεν θα επηρεαστούν από τις πιέσεις. Είναι δυνατόν να προφυλακίζονται άνθρωποι γιατί είναι ύποπτοι φυγής; Έχω πέντε παιδιά. Θεωρώ ότι στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατικό πολίτευμα. Αν γίνει στρατιωτικός νόμος, ό,τι θέλεις κάνεις. Τα ποινικά δικαστήρια δεν αποφασίζουν για την τύχη μιας ομάδας. Αν διαπιστώσουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου εμπλέκεται είτε με απειλή, είτε με εκβιασμό να τον ρίξουν. Αν δεν το δείξουν πως θα το κάνουν;», είχε πει μεταξύ άλλων.

Μπέος: «Αλέκο θα τρως ξύλο για έναν μήνα, αλλά όχι από μένα – Κυκλοφορεί με τρεις μπράβους του Μαρινάκη»

«Να μου δώσετε τον λόγο να κάνω μία τοποθέτηση για τον φίλο σου τον Αλέξη τον Κούγια. Κάθε μέρα βγάζει τρεις-τέσσερις ανακοινώσεις, είναι σημαντικό όμως να πω αυτό γιατί είμαι σίγουρος ότι μας ακούει και μετά μιλήστε εσείς για ό,τι θέλετε.

Με αφορμή τις δύο ανακοινώσεις που έβγαλε χθες, και μία αναφέρεται σε μένα αλλά δεν θέλω να τοποθετηθώ σε αυτή, που αναφέρεται σε μένα, ούτως ή άλλως παίζει ρόλο ποιος τα λέει, όταν λέει κάτι. Θέλω να αναφερθώ όμως στην πρώτη ανακοίνωση που έχει βγάλει και αναφέρεται σε μία γυναίκα και να πω επειδή κάποτε δούλεψε αυτή η γυναίκα για μένα, η Ρούλα Σταυρού.

Είναι ντροπή για έναν άνθρωπο, ξέρετε δεν είναι δικηγορία είναι αλήτικη δικηγορία είναι ντροπή για έναν επιστήμονα. Δηλαδή είναι ντροπή ένας δικηγόρος, ένας επιστήμονας να αναφέρεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς για μία γυναίκα ενός επιχειρηματία, ενός ανθρώπου που ίσως να είναι και μάνα και να κάνει τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Εγώ κάνω μία δήλωση εδώ μπροστά και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μία γυναίκα. Ο άνθρωπος αυτός χρήζει με τις ανακοινώσεις που βγάζει ψυχιατρικής διερεύνησης. Είναι ντροπή και θα πω και κάτι “Αλέκο θα τρως ξύλο για έναν μήνα και δεν θα ξέρεις από ποιον θα τρως”.

Πάντως όχι από μένα, δεν είναι απειλή, με αυτά που κάνει κάθε μέρα βγάζει τρεις-τέσσερις ανακοινώσεις βρίζει τον έναν, βρίζει τον άλλον κατηγορεί τον έναν χωρίς στοιχεία αυτός. Είναι ντροπή να τον μαζέψουν γιατί είναι ντροπή αν νομίζει, επειδή του έχει δώσει ο Μαρινάκης τρεις μπράβους να κυκλοφορεί, ότι είναι στο απυρόβλητο. Είναι γελασμένος, στη Λάρισα δεν κυκλοφορεί μόνος του».

Τα… γαλλικά σε καφετέρια της Γλυφάδας

Πάντως θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κούγια και Μπέο είχε σημειωθεί και στη Γλυφάδα το 2012.

Τότε είχαν συναντηθεί σε καφετέρια της περιοχής και τα αίματα μεταξύ τους δεν άργησαν να ανάψουν, καθώς παραλίγο να πιαστούν στα χέρια.

Η ατάκα για το μπότοξ, η τούρτα και η σκάλα

Κατά καιρούς βέβαια αμφότεροι έχουν ανταλλάξει ουκ ολίγες… φιλοφρονήσεις.

Στην ιστορία έχει μείνει η ατάκα που είχε εκστομίσει ο Αχιλλέας Μπέος σε εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Τότε ο Κούγιας ήταν παρών στο πλατό και μόλις έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο Μπέος αποχώρησε, με τον νυν Δήμαρχο Βόλου να τον ρωτά αν έχει κάνει μπότοξ…

Από τη μεριά του, ο Κούγιας το 2019 είχε στείλει μία τούρτα δώρο στον μέχρι πρότινος εχθρό του για να τον… γλυκάνει, καθώς τότε η ΑΕΛ, στην οποία ήταν μεγαλομέτοχος ο νυν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είχε επικρατήσει με 2-1 του συλλόγου της Μαγνησίας.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Μπέος πήρε… εκδίκηση, καθώς τότε ο Βόλος νίκησε τους «βυσσινί», βάζοντας ταφόπλακα στις ελπίδες της ομάδας του Κάμπου για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Τότε λοιπόν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος του Βόλου, έστειλε για δώρο στον Αλέξη Κούγια μια σκάλα, ύψους 2.20 μέτρων, η οποία έγραφε: «Φίλε Αλέκο, σού κάνω δώρο μία σκάλα για να μπορέσεις να ανέβεις εύκολα στη Super League, γιατί θα μας λείψεις πολύ!!!».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button