Διεθνή επικαιρότητα

Χαμάς: Δύο όμηροι νεκροί και οκτώ τραυματίες από βομβαρδισμούς στη Γάζα – Εκκληση από το Παρίσι

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 96 ώρες είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Ισραηλινοί όμηροι και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι 8, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (11/2) η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, με ανάρτηση στο δίκτυο της οργάνωσης στο Telegram, ενώ την ίδια ώρα το Παρίσι προέτρεψε το Ισραήλ να σταματήσει τις εχθροπραξίες.

«Η κατάστασή τους γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη λόγω της αδυναμίας να τους παρασχεθεί η ενδεδειγμένη αγωγή. Το Ισραήλ φέρει την πλήρη ευθύνη για τις ζωές εκείνων που τραυματίστηκαν δεδομένων των συνεχόμενων βομβαρδισμών», τονίζεται στην ανακοίνωση της Χαμάς.

Έκκληση από το Παρίσι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες

Σο μεταξύ η Γαλλία, που εκφράζει την ανησυχία της μετά τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον της Ράφα (νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας), προέτρεψε σήμερα το Ισραήλ να τερματίσει τις εχθροπραξίες για να αποφευχθεί «μία καταστροφή».

«Μια ισραηλινή επίθεση μεγάλης κλίμακας στη Ράφα θα δημιουργούσε μια καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση μιας νέας διάστασης και αδικαιολόγητη», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Λεμουάν.

«Προκειμένου να αποφευχθεί μία καταστροφή, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για παύση των εχθροπραξιών», επισήμανε σε μια γραπτή ανακοίνωση.

Το Παρίσι υπενθυμίζει ότι η «Ράφα είναι σήμερα μια περιοχή όπου περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο».

«Είναι επίσης ένα ζωτικής σημασίας σημείο διέλευσης για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας για τον πληθυσμό της Γάζας», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επέμεινε σήμερα στη βούλησή του να ξεκινήσει μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ράφα. Διαβεβαίωσε πως ο πληθυσμός θα επωφεληθεί από ένα «ασφαλές πέρασμα» για να φύγει από εκεί.

«Στη Γάζα, όπως οπουδήποτε αλλού, η Γαλλία αντιτίθεται σε κάθε αναγκαστικό εκτοπισμό πληθυσμών, που απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» σχολίασε ο Κριστόφ Λεμουάν.

«Το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας και των κατοίκων της δεν μπορεί να εγγραφεί παρά μόνο εντός ενός παλαιστινιακού Κράτους όπου θα ζουν με ειρήνη και ασφάλεια στο πλευρό του Ισραήλ», υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button