ΕνημέρωσηΠολιτική

Η παρουσία Κασσελάκη στην ΠΓ θα κρίνει την επόμενη μέρα στο κόμμα

Από την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται η επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ένα νέο αιφνιδιασμό από την πλευρά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να εκτονωθεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μέσα στο κόμμα, ενώ η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει και εξηγήσεις για την επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα (19.2.2024) ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία.

Εάν πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάσει τους συντρόφους του και δεν παρευρεθεί στην Πολιτική Γραμματεία, τότε όλες οι εξελίξεις είναι ανοικτές. Αντίθετα εάν παραστεί τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες για εκτόνωση της κρίσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι τις τελευταίες ώρες γίνονται προσπάθειες εκτόνωσης προκειμένου το συνέδριο να διεξαχθεί κανονικά.

Στην χθεσινή συνεδρίαση ωστόσο το κλίμα ήταν ιδιαίτερα κακό για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που κατατέθηκε ήταν να συγκληθεί η ΚΕ προκειμένου να εξετάσει εάν θα κατατεθεί πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη.

Από την πλευρά της Όλγας Γεροβασίλη υπήρξε πρόταση να αναβληθεί για δέκα μέρες το συνέδριο, καθώς το κλίμα ήταν έκρυθμο.

Για αρκετές ώρες η πρόταση για σύγκληση της ΚΕ ήταν κυρίαρχη στην συνεδρίαση. Κάποια στελέχη ωστόσο εξέφρασαν την άποψη ότι έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα η Πολιτική Γραμματεία θα χρεωνόταν μία ενδεχόμενη διάσπαση.

Οι πιο σκληροί στην κριτική τους απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η Όλγα Γεροβασίλη η οποία ζήτησε ο πρόεδρος να πάρει πίσω την επιστολή που έστειλε στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι εκπλήξεις και οι αιφνιδιασμοί από την πλευρά του.

Πιο μετριοπαθείς ήταν ο Νίκος Σκορίνης και ο Παναγιώτης Ρήγας, ενώ η Ρένα Δούρου δεν πήρε σαφή στάση, αν και η εντύπωση που άφησε ήταν ότι δεν θέλησε να βρεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο Γιώργος Τσίπρας παρά το γεγονός ότι είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στην διαδικασία της εκλογής του προέδρου.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος πλέον εμφανίζεται καθαρά απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν απολογιστικός απέναντι στους συντρόφους του λέγοντας ότι είναι “δύσκολη η θέση μου απέναντι σας γιατί τον υποστήριξα”.

Ο Νίκος Παππάς κατ’αρχήν υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός, ενώ τελικά εμφανίστηκε να στηρίζει την άποψη της σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας για σήμερα, ώστε τις οποίες αρνητικές εξελίξεις να μην τις χρεωθεί η Πολιτική Γραμματεία.

Φυσικά αυτό που πυροδότησε χθες την ατμόσφαιρα ήταν το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε να παρακολουθήσει διαδικτυακά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ αντίθετα έστειλε μία επιστολή που κατηγορούσε τους συντρόφους του ότι αντί να ασχοληθούν με το αγροτικό και τα ζητήματα της Παιδείας κυνηγάνε χίμαιρες.

Η κίνηση αυτή ήταν αντίθετη με την εντύπωση που είχαν αποκομίσει τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας τα οποία προσήλθαν στην συνεδρίαση με σκοπό να τα “βρουν” με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πάντως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από έξι ώρες συνεδρίασης κατέληξε σε ένα κείμενο με το οποίο απαντούσαν στον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος με την δική του επιστολή είχε απαξιώσει την Πολιτική Γραμματεία και τα στελέχη που μετέχουν.

Στην ανακοίνωση τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας απαντούν ευθέως στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι:

“Είμαστε κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα. Είναι λοιπόν η ώρα των μελών τα οποία και έχουν το λόγο. Ως κόμμα των μελών, οργανώνουμε το διάλογο, χωρίς απαγορευμένες ερωτήσεις, χωρίς να αποκλείουμε τα μέλη από τη δυνατότητα να αξιολογούν όλα τα ηγετικά κλιμάκια. “

Σε άλλο σημείο τόνισαν ότι “μέσα σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον βαδίζουμε προς το έκτακτο συνέδριο μας, και τις ευρωεκλογές. Στην πορεία αυτή πορευόμαστε με σεβασμό στην προσωπικότητα των μελών και των στελεχών μας, στις ψηφισμένες θέσεις μας, στη συλλογικότητα και στο καταστατικό μας. Αυτό αφορά όλους και όλες μας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Σχολιάζοντας μάλιστα τα περί χίμαιρας που έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφεραν δηκτικά ότι “σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στο ΣΥΡΙΖΑ”.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button