ΕνημέρωσηΠολιτική

Μπάσκετ: Έως το 2026 στην Μπαρτσελόνα ο Γιαν Βέσελι

Ανήμερα του αγώνα της εθνικής Τσεχίας με την Ελλάδα στο ΣΕΦ (23/2, 21:00) για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025, ο σταρ των Τσέχων, Γιαν Βέσελι, υπέγραψε επέκταση συμβολαίου έως το 2026 με την Μπαρτσελόνα.

Ο Βέσελι δεν ταξίδεψε με την αποστολή της Τσεχίας στην Αθήνα, καθώς είχε δηλώσει πως χρειάζεται να ξεκουραστεί, ενώ ήδη από χθες (22/2) είχε γίνει γνωστό πως διαπραγματευόταν την ανανέωση του συμβολαίου του με τους «μπλαουγκράνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποφασίσαμε να ανανεώσουμε το συμβόλαιο. Η απόφαση ήταν πολύ γρήγορη και εύκολη. Είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα γιατί νιώθω πολύ άνετα με αυτή την απόφαση και απολαμβάνω πολύ την παρουσία μου στην Μπαρτσελόνα», δήλωσε ο Γιαν Βέσελι.

Το συμβόλαιο του Βέσελι με τους Καταλανούς έληγε τον Ιούνιο του 2025. Όμως, αν και η Μπαρτσελόνα δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά, στο νέο συμβόλαιο απαλείφθηκε και ο όρος buy out που είχε για το ερχόμενο καλοκαίρι (2024).

Ουσιαστικά, στην Μπαρτσελόνα ήθελαν να δέσουν τον πολυτιμότερο παίκτη τους την τρέχουσα σεζόν στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», με τον Βέσελι να δέχεται να φύγει ο όρος που θα του επέτρεπε να συνεχίσει σε άλλη ομάδα, από τη στιγμή που εξασφάλισε και υψηλότερες αποδοχές αλλά και έναν περισσότερο χρόνο συμβολαίου στην Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βέσελι μετρά 129 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, εκ των οποίων οι 63 στη Euroleague, oι 55 στην ACB, οι 4 στο Copa del Rey, 4 στη Λίγκα Καταλάνα και 3 στο Super Cup Ισπανίας.

Με την Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει τρία τρόπαια, ένα της πρωταθλήτριας Ισπανίας και δύο στη Λίγκα Καταλάνα.

Την τρέχουσα σεζόν, σε 25 αναμετρήσεις στη Euroleague είναι ο κορυφαίος παίκτης της Μπαρτσελόνα με 12,5 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 16,6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 21 λεπτά μέσο όρο ανά αγώνα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button