ΕνημέρωσηΠολιτική

Τα «όπλα» Μητσοτάκη στην συνάντηση της Τρίτης με τους αγρότες  – Το «μίνι» νέο πακέτο μέτρων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και 15 αγρότες από όλη την Ελλάδα, δίνουν ραντεβού στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με «όπλο» τον διάλογο, στο ανώτερο επίπεδο, και ένα «μίνι» νέο πακέτο μέτρων, θα επιχειρήσει να εκτονώσει το σημερινό κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών και να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Το «μίνι» νέο πακέτο μέτρων

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη συνάντηση, το Μέγαρο Μαξίμου έχει σπεύσει να ξεκαθαρίσει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και ότι δεν υπάρχει σε αυτό το timing δυνατότητα για νέες παροχές.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αποκλείσει το αίτημα για κατάργηση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, προκρίνοντας την επίσπευση της προκαταβολής στην επιστροφή του φόρου (Ε.Φ.Κ.) στο πετρέλαιο και για φέτος (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά), ώστε να λάβουν άμεσα στα χέρια τους μέρος των χρημάτων από το κονδύλι των 82 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί, ενώ εξετάζεται και μία επιπλέον, μικρή έκπτωση στην τιμή του ρεύματος.

Περισσότερα… από Σεπτέμβρη;

Ωστόσο, αναλόγως της πορείας εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού και των εσόδων από τον τουρισμό το καλοκαίρι, η κυβέρνηση θα παραπέμψει για νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο, κατά την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή ‘Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Θα ακούσουμε αυτά τα οποία θέλουνε, το λέμε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, όμως μπορούμε να συζητήσουμε για κάποιες διευκολύνσεις», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.  (τηλεόραση One).

Στο τραπέζι θα τεθούν και αιτήματα των αγροτών για τα οποία η κυβέρνηση θα δεσμευτεί ότι θα δώσει «αγώνα» υπέρ τους, όπως το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων και οι βελτιώσεις στην νέα Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική).

Για δεύτερη φορά ο Αυγενάκης σε μπλόκα

Χτες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε για δεύτερη φορά σε μπλόκα αγροτών, και συγκεκριμένα στο Κάστρο Βοιωτίας, σε μια προσπάθεια να… «λειάνει το έδαφος», εν όψει της μετάβασης των αγροτών την Τρίτη στο Πρωθυπουργικό γραφείο.

«Η Κυβέρνηση αυτή βρίσκεται στο πλευρό τους. Ο Πρωθυπουργός αφουγκράζεται και κυρίως δίνει λύσεις, με αξιοπιστία, με σοβαρότητα και μεθοδικότητα» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Η 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών

Χθες, μετά από τετράωρη σύσκεψη των αγροτών στη Σίνδο, αποφασίστηκε η συγκρότηση της επιτροπής που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιτροπή θα αποτελείται από 15 μέλη. Ειδικότερα, 6 από Έβρο και Μακεδονία, 6 από Θεσσαλία μέχρι Βόλο, 2 από Στερεά Ελλάδα και 1 από Πελοπόννησο.

To άρθρο Τα «όπλα» Μητσοτάκη στην συνάντηση της Τρίτης με τους αγρότες  – Το «μίνι» νέο πακέτο μέτρων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button