Ομορφιά

3 συνήθειες που δεν σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους σου

Τι γίνεται στις περιπτώσεις που προσπαθείς, αφοσιώνεσαι και δίνεσαι ολοκληρωτικά σε έναν σκοπό χωρίς να τον πετυχαίνεις; Μήπως υπάρχουν μερικές συνήθειες που σε οδηγούν στο να κάνεις λάθη και να σαμποτάρεις την επιτυχία σου, χωρίς καλά-καλά να το καταλαβαίνεις;

Δεν δίνεις χρόνο / Θες αποτελέσματα τώρα

Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιτυχία, εξαρτώνται και από την φύση του στόχου που έχεις θέσει. Το σίγουρο είναι πάντως, πως μόνο με ενθουσιασμό και καλή διάθεση δεν γίνεται δουλειά. Ο χρόνος είναι καθοριστικό και αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας. Πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα και να τα παρατήσεις, δώσε χρόνο σε ό,τι έχεις καταβάλει προσπάθεια, και μείνει πειθαρχημένος. Δεν λειτουργούν όλα με το πάτημα ενός κουμπιού, όσο και να θες.

Είσαι υπερβολικά αυστηρός με τον εαυτό σου

Είναι πολύ εύκολο στην πρώτη αναποδιά ή εμπόδιο, να ξεκινήσεις να κρίνεις τις επιλογές σου, τις πράξεις σου, ακόμη και τον ίδιο σου τον εαυτό. Και ναι αυτό είναι απαραίτητο για να βελτιωθείς και να προσπεράσεις προβλήματα. Είναι επίσης και βασικό μέρος της διαδικασίας να μάθεις και να διορθωθείς. Αν αντιθέτως όμως είσαι υπερβολικά αυστηρός με τον εαυτό σου, και χάνεις την πίστη σου εύκολα, ίσως και να ξέρεις τι φταίει. Καλύτερα να έχεις μια ήπια πρόθεση και ανοιχτό μυαλό.

Έχεις αντιπερισπασμούς

Ζούμε σε μια εποχή όπου πουλά και αγοράζει την προσοχή μας. Η εστίαση δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο στις ημέρες μας, αφού μπορείς να κάνεις χίλια πράγματα μέσα από μια οθόνη. Το ίδιο και στη ζωή. Η επιτυχία και η εκπλήρωση ενός στόχου, χρειάζονται χρόνο και προσήλωση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό πριν ξεκινήσεις να γνωρίζεις τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να ακολουθήσεις, αφήνοντας στην άκρη τους αντιπερισπασμούς και τις δεύτερες σκέψεις.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button