ΕνημέρωσηΠολιτική

Σήκωσε το γάντι η Όλγα Γεροβασίλη

Την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος, η Όλγα Γεροβασίλη, αποδεχόμενη όπως είπε το δημόσιο προσκλητήριο του Στέφανου Κασσελάκη.

«Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απαντησή μου σ’ αυτή την πρόσκληση είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη ούτε στα πιο δύσκολα, πάντα έβαζα πλάτη. Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να μεγαλώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξεκίνημα της ομιλίας της η αντιπρόεδρος της Βουλής, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας. Είναι η αισχροκέρδεια, είναι η διάλυση της δημόσιας υγείας,  αντίπαλος μας είναι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είναι αρένα το Συνέδριο, δεν είμαστε αντίπαλοι.  Εδώ μέσα υπάρχουν μόνο σύντροφοι, Όχι άλλος διχασμός, πάμε όλοι μαζί για την κοινωνία. Δεν πάει άλλο η κοινωνία χρειάζεται άμεσα προοδευτική διέξοδο. Πρέπει να δώσουμε εμείς αυτή την διέξοδο. Πρέπει να δώσουμε την μάχη στις ευρωεκλογές απέναντι στην Δεξιά και την ακροδεξιά. Θέλουμε μια Ευρώπη που να αντέξει και να εγγυηθεί την βιώσιμη ανάπτυξη» επισήμανε η Όλγα Γεροβασίλη για να προσθέσει στη συνέχεια:

 

«Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με τον Στέφανο Κασσελάκη. Η Αριστερά είναι οι άνθρωποι της. Όλοι εσείς, όλοι εμείς. Σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Σήμερα φθάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας. Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία,  να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την κυβερνητική μας προοπτική. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης το τονίζω. Οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές από μας. Το ξέρουμε καλά. Έχουμε κυβερνήσει τον τόπο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν αρκεί να λέμε μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη. Πρέπει να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια του λόγου της η κα Γεροβασίλη επισήμανε: «Η πολιτική απαιτεί αποφασιστικότητα και αρχές. Όποιος είχε μόνο το ένα απέτυχε. Πριν από δύο χρόνια σ’ αυτό τον χώρο όλοι εμείς θεσμοθετήσαμε σοβαρές αλλαγές, όποως η εκλογή προέδρου από τα μέλη. Το γράψτε τη γνώμη σας και θα δούμε τι θα κάνουμε δεν λέγεται δημοκρατία. Δεν είναι τα μέλη του κόμματος μας πολίτες του Σαββατοκύριακου. Να λέμε σύντροφε- συντρόφισσα και να το εννοούμε με την ψυχή μας.

Ο ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει, να συνθέτει, να μην διχάζει, να αγκαλιάζει, να ρίχνει γέφυρες, να μεγαλώνει το κόμμα, να προσθέτει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί. Έτσι τα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακούω το δίλλημα. Το παλιό ή το νέο; Και τονίζω. Έχουμε τεράστια ανάγκη από νέους ανθρώπου,ς από τη νέα γενιά. Το νέο δεν είναι Μεσσιανισμός. Οι Μεσσίες έρχονται από παλιά».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button