ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» τα ισόβια 23χρονος Αλγερινός που δολοφόνησε συμπατριώτη του με μαχαίρι

«Έσπασαν» τα ισόβια δεσμά για έναν 23χρονο Αλγερινό που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός 24χρονου συμπατριώτη του, τον Σεπτέμβριο του 2021, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν μετά από μεταξύ τους επεισόδιο κατά το οποίο δέχθηκε επίθεση από τον παθόντα, μπήκε σε ένα ταχυφαγείο, άρπαξε ένα μαχαίρι με το οποίο τον κυνήγησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό και συγκεκριμένα αυτό της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, με συνέπεια η ποινή των ισοβίων να μετατραπεί σε συνολική κάθειρξη 15 ετών και 17 μηνών. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο καταδικασθείς επέστρεψε στις φυλακές για την έκτιση της ποινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έθιξε τον ανδρικό μου εγωισμό»

Σύμφωνα με όσα απολογήθηκε ο 23χρονος, το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από προσβλητικό σχόλιο που έκανε το θύμα. «Έθιξε την αξιοπρέπειά μου. Ήταν σαν να μου έδωσε μαχαιριά στην τιμή μου ως άντρα. Τον έσπρωξα, εκείνος θύμωσε και με χτύπησε με ψαλίδι. Στο μυαλό μου καρφώθηκε ότι ήθελε να με σκοτώσει. Τρελάθηκα και δε μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Έτρεμα ολόκληρος. Έτρεξα, είδα το μαγαζί και φαινόταν το μαχαίρι στον πάγκο του ψητοπωλείου. Εκείνος με ακολουθούσε. Ήταν αποφασισμένος να με σκοτώσει, όχι εγώ εκείνον. Δεν έλεγξα τα χτυπήματα» είπε στην απολογία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button