ΑθλητισμόςΕνημέρωση

110 χρόνια Άρης: Η «λάμψη» των θρύλων στη μεγάλη γιορτή του Συλλόγου και η φανέλα του Άλκη Καμπανού

Ο ΑΣ Άρης διοργάνωσε εορταστικό γκαλά στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου “Ολύμπιον” για τα 110 χρόνια ιστορίας του συλλόγου που συμπληρώνονται την 25η Μαρτίου και η Θεσσαλονίκη φόρεσε τα.. κίτρινά της και γιορτάζει για την ομάδα της πόλης.

Επετειακή εκδήλωση για τον Άρη! Εορταστικό γκαλά στο “Ολύμπιον”, το οποίο επί της ουσίας ανοίγει και την αυλαία των διήμερων εκδηλώσεων για τον σύλλογο που συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής.

Στο γκαλά έδωσαν το “παρών” μεγάλες μορφές του Άρη από την Ελλάδα και το εξωτερικό που τίμησαν τα χρώματα του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα.  Στην εκδήλωση βρέθηκαν επίσης και προσωπικότητες, όπως οι κ.κ. Σχοινάς, Μπουτάρης, Γαλιλαίας, αλλά και οι κόρες του Κλεάνθη Βικελίδη και του Κάρολου Σαλούστου.

Χρόνια πολλά αγάπη μου γλυκιά και στα 1000 εγώ θα μαι εδώ να σου τραγουδώ” ήταν το σύνθημα που τραγούδησαν οι παρευρισκόμενοι και… έφτιαξε ακόμα περισσότερο το κλίμα της εκδήλωσης.

Η ένδοξη ιστορία 110 χρόνων του Άρη χώρεσε… με δυσκολία σε ένα βίντεο περίπου οκτώ λεπτών, αποτυπώνοντας στιγμές από την ιστορία του Συλλόγου. Ένα όμορφο και ταυτοχρόνως συγκινησιακό ταξίδι στον χρόνο με μαρτυρίες των πρωταγωνιστών αλλά και τον ρόλο του κόσμου στην εξέλιξη του Άρη.

Συγκινητική ήταν η στιγμή -που μάλιστα έκανε τους πάντες να χειροκροτήσουν- όταν υψώθηκε στον αέρα η φανέλα με το 19, για τον δολοφονημένο, Άλκη Καμπανό. “Άλκης ζωντανός, για πάντα Αειρανός” φώναξαν όλοι.

“Στα χρόνια της γαλήνης και της αθωότητας ο Άρης πρωταγωνιστούσε” ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΑΣ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο έντονη συναισθηματικά καθώς τιμήθηκαν οι μεγαλύτεροι εν ζωή αθλητές στην ιστορία του συλλόγου ξεκινώντας από το ποδόσφαιρο με τους Πασχαλίδη, Παύλο και Βασίλης Σπανόπουλο. Ακολούθησαν οι Στέργιος Γούσιος, Διαμαντούλα Τσώτσου από το μπάσκετ οι βολεϊμπολίστες Τάσος Ωρολογάς, Σωτήρης Ιεροκλής και το τμήμα του στίβου οι Χατζηγιώσης, Ταλιχμανίδου, του υγρού στίβου κα. Κατερίνα Κοσμά και τον Νίκο Αμανίδη. Αυτές οι ιδιαίτερες βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, τον Σάκη Βεράνη ο οποίος είναι ο γηραιότερος εν ζωή κολυμβητής ο οποίος μάλιστα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση στον ΑΣ.

Σε μια συγκινητική δήλωση, η Διαμαντούλα Τσώτσου τόνισε: “Και αν ξαναγεννιόμουνα, πάλι στον Άρη θα έπαιζα”!

Μέλη της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1970 ανέβηκαν στη σκηνή ανοίγοντας τον κύκλο των της απόδοσης τιμών σε ομάδες οι οποίες είτε κατέκτησαν τρόπαια είτε προχώρησαν σε εντυπωσιακές πορείες, με τον Άγγελο Χαριστέα να κάνει τη βράβευση. “Με τις εμφανίσεις που έχει κάνει η τωρινή ομάδα, έχει το δικαίωμα να κατακτήσει το Κύπελλο”, είπε ο Νίκος Χρηστίδης για να αναφερθεί επί του θέματος ο νυν προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος. “Θα το διεκδικήσουμε και θα το φέρουμε στη Θεσσαλονίκη”. Ακολούθησε η ομάδα της περιόδου 1979-80, της εντυπωσιακής ευρωπαϊκής πορείας με το έπος της Περούτζια η οποία διακόπηκε από τη Σεντ Ετιέν.

Απ’ τη μεριά του, ο νυν κόουτς του μπασκετικού Άρη, Γιάννης Καστρίτης, βράβευσε την ομάδα που κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας, το 1993, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, στο Τορίνο. Και το μήνυμά του λέει πολλά!

“Το πιο σημαντικό είναι η κουλτούρα και η ιδέα. Για ακόμη μια βραδιά καταλαβαίνουμε ότι το να είσαι ΑΡΗΣ και να εκπροσωπείς τον ΑΡΗ είναι κουλτούρα. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο μας και τη διοίκηση που έθεσε το πλάνο για να το ακολουθήσουμε. Συγκινήθηκα απόψε. Κάθε λέξη είναι μάθημα ζωής”.

Τα δικά του “χρόνια” πολλά στον Άρη, για τη συμπλήρωση 110 χρόνων ζωής του συλλόγου έστειλε ο Νίκος Γκάλης! Ο “γκάνγκστερ” βρίσκεται στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα στο Σικάγο μαζί με τον “ισχυρό άνδρα” της ΠΑΕ, Θόδωρο Καρυπίδη, αλλά έστειλε τις δικές του ευχές με ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση.

“Θέλω να πω και εγώ, χρόνια πολλά στην Αρειαναρα μας για τα 110 χρόνια. Εύχομαι και τα επόμενα χρόνια να τα γεμίζουμε με πολλές νίκες και επιτυχίες και να ζήσουμε τις στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί παλιά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη ημέρα που πάτησα το πόδι μου στη Θεσσαλονίκη. Από εκείνη την ημέρα εισπράττω την αγάπη του κόσμου, κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα.

Χρόνια πολλά. Να τα χιλιάσουμε, με επιτυχίες! Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλος και δεν θα χαθεί ποτέ” ανέφερε ο Νίκος Γκάλης.

Σειρά πήρε η ομάδα μπάσκετ του Άρη της περιόδου 1996-97, που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς, με τον Γιώργο Σιγάλα να κάνει την απονομή. “Είχαμε μεγάλη απογοήτευση και είχαμε τσατίλα μετά το πρώτο παιχνίδι. Την επόμενη μέρα είδα αποφασισμένους τους παίκτες μου. Τότε άρχισα να πιστεύω περισσότερο κι εγώ”, είπε ο Λευτέρης Σούμποτιτς. “Ο Άρης μου έδωσε την τιμή να παίξω σ’ αυτή την ομάδα και τον ευχαριστώ για πάντα”, είπε ο Παναγιώτης Λιαδέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων από τη… γιορτή της ομάδας, θα διατεθεί στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος “ΛΑΜΨΗ”.

Τη Δευτέρα (25.03), ανήμερα των γενεθλίων του συλλόγου, θα λάβει χώρα μεγάλη γιορτή, στην πλατεία Αριστοτέλους, με πολλά happenings και εκπλήξεις.

To άρθρο 110 χρόνια Άρης: Η «λάμψη» των θρύλων στη μεγάλη γιορτή του Συλλόγου και η φανέλα του Άλκη Καμπανού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button