Διεθνή επικαιρότητα

Μελόνι για την ημέρας μνήμης θυμάτων του covid:Το έθνος μας πλήρωσε ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα

Ιδιαίτερα υψηλό τίμημα πλήρωσε το έθνος της Ιταλίας από τον κορωνοιό με το πένθος για τις τόσες ζωές που χάθηκαν να αποτελούν ακόμα μια ανοιχτή πληγή, δήλωσε η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός με αφορμή την σημερινή ημέρα μνήμης για τα θύματα του κορωνοιού, έκανε λόγο για μια πανδημία που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της χώρας της.

«Η πανδημία Covid-19 σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία μας. Πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια, η υγειονομική κρίση έπληξε τον κόσμο και το έθνος μας πλήρωσε ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα.

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των συμπατριωτών μας που δεν είναι πια μαζί μας και κρατάμε την καρδιά μας κοντά στις οικογένειες και τους αγαπημένους τους. Το πένθος για τόσες πολλές ζωές που χάθηκαν είναι ακόμα μια ανοιχτή πληγή» δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με αφορμή την ημέρα μνήμης των θυμάτων της επιδημίας του κορονοϊού.

«Η πανδημική κρίση έχει επιφέρει τεράστιες οικονομικές, κοινωνικές και υγειονομικές συνέπειες και ο δρόμος για την έξοδό της είναι ακόμη, από πολλές απόψεις, μακρύς. Σκέφτομαι, για παράδειγμα, τον καταστροφικό αντίκτυπο που είχε το Covid-19 στα παιδιά και τους εφήβους μας.

Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και ένα πολύπλοκο σύνολο παρεμβάσεων για να επιστρέψουμε στις νεότερες γενιές μας αυτό που η πανδημία, και οι υγειονομικοί κανόνες που επιβλήθηκαν τότε, τους στέρησαν» συνεχίζει η κ. Μελόνι και προσθέτει:

«Η πανδημία αναστάτωσε τη ζωή μας, αλλά ο ιταλικός λαός βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει. Και το έκανε με ανθρωπιά, αλληλεγγύη, ενότητα και αυτοθυσία. Αυτή είναι η πιο πολύτιμη κληρονομιά αυτής της κρίσης, την οποία πρέπει να είμαστε σε θέση να θυμόμαστε και η οποία μπορεί ακόμη να μας διδάξει πολλά».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button