Κυπριακά Νέα

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για πιθανότητα μεμονωμένων αλλά ισχυρών καταιγίδων την Παρασκευή

Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής. Να είσαι ενήμερος!!!

Μεμονωμένες αλλά ισχυρές καταιγίδες πιθανόν να επηρεάσουν το νησί κατά τη διάρκεια της προειδοποίησης. Οι συνθήκες της ατμόσφαιρας κατά τις ώρες που θα επηρεαστούμε από καταιγίδες, θα υποστηρίζουν κυρίως την εκδήλωση υπερκυτταρικών καταιγίδων κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Οι κίνδυνοι που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της προειδοποίησης είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις, πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι με διάμετρο που πιθανόν να φτάνει ή/και να ξεπερνά τα 2-3 εκατοστά με πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Επίσης στο θαλάσσιο χώρο του νησιού οι συνθήκες θα υποστηρίζουν την δημιουργία υδροστρόβιλων. Επίσης, εάν παρατηρηθεί υπερκυτταρική καταιγίδα δεν αποκλείεται να συνοδεύεται από ανεμοστρόβιλο. Μεμονωμένα, λόγω της έντασης των καταιγίδων, οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 45 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας στα ορεινά/ημιορεινά, ενώ οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 30 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας στα παράλια και σε πεδινές περιοχές.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πιθανόν να επηρεάσουν μεμονωμένα το νησί, πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού/χαλαζιού στο οδόστρωμα. Επίσης είναι πιθανό να παρατηρηθούν μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ισχύει από: 05:00 Τ.Ω, 17/03/2023. Μέχρι 12:00 Τ.Ω, 17/03/2023

invito

Ώρα έκδοσης: 21:45 Τ.Ω, 16/03/2023

Yellow warning issued for isolated severe thunderstorms and excessive rainfall. Be aware!!!

Isolated severe thunderstorms might affect the Island during the warning period. The atmospheric conditions in the morning favor the formation of mainly supercell thunderstorms. The main threats during the warning period are heavy rain that could lead to localized flash flooding, hail that could reach or exceed 2-3 cm with …

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button