Διεθνή επικαιρότητα

Ρωσία: Πολίτες συρρέουν στον τάφο του Ναβάλνι «για να ρίξουν την ψήφο του»

Δεκάδες Ρώσοι συνέρρευσαν στον τάφο του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα σήμερα Κυριακή (17/3) προκειμένου να ρίξουν συμβολικά την ψήφο τους υπέρ του πολιτικού της αντιπολίτευσης κατά την τελευταία ημέρα των ρωσικών προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τηλεοπτικές εικόνες.

Ο Ναβάλνι, ο πιο σφοδρός εγχώριος επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πέθανε τον περασμένο μήνα σε φυλακή στην Αρκτική. Οι συνεργάτες του κατηγορούν τον Πούτιν ότι τον δολοφόνησε, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται. Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας SVR, είπε πως ο Ναβάλνι πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο Ναβάλνι τάφηκε στο κοιμητήριο Μπορίσοφσκογιε στη νότια Μόσχα την 1η Μαρτίου, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των προεδρικών εκλογών οι οποίες αναμένεται ευρέως πως θα δώσουν εύκολα στον Πούτιν άλλα έξι χρόνια στην εξουσία.

Σήμερα, εικόνες βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη Novaya Gazeta Europe και άλλα μέσα ενημέρωσης, δείχνουν δεκάδες υποστηρικτές του Ναβάλνι στον τάφο του πάνω στον οποίο τοποθέτησαν διάφορα ως φόρο τιμής.

“Επιλέγουμε εσένα”, ανέφερε ένα μήνυμα. Επίσημα ψηφοδέλτια τα οποία είχαν τροποποιηθεί ώστε να περιλάβουν το όνομα του Ναβάλνι στον κατάλογο των υποψηφίων με ένα ‘τικ’ δίπλα σε αυτό, ήταν επίσης εμφανή.

Άνθρωποι φαίνονταν επίσης να αφήνουν λουλούδια στον τάφο του Ναβάλνι, πάνω στον οποίο ορθωνόταν ήδη μια στοίβα λουλούδια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button