Διεθνή επικαιρότητα

Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει και στο YouTube ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά δίκτυα αποκαθιστούν την παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ μετά τη λήξη των ποινών αποκλεισμού που του είχαν επιβληθεί το 2021, μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Το YouTube ανακοίνωσε ότι επαναφέρει το κανάλι του Τραμπ, που έχει 2,6 εκατ. συνδρομητές, το οποίο είχε «παγώσει» λόγω προτροπών στη βία, όπως είχε κρίνει η πλατφόρμα.

«Εξετάσαμε προσεκτικά το συνεχιζόμενο κίνδυνο βίας» στον πραγματικό κόσμο, «ζυγίζοντας» τη δυνατότητα των πολιτών να ακούσουν τους μείζονες υποψηφίους στον δρόμο προς τις εκλογές, ανέφερε το YouTube που υπενθυμίζει ότι το κανάλι υπόκειται στους ίδιους κανόνες με κάθε άλλο κανάλι της πλατφόρμας.

«Αξιολογήσαμε προσεκτικά τον συνεχιζόμενο κίνδυνο βίας στον πραγματικό κόσμο, σταθμίζοντας με τη δυνατότητα των ψηφοφόρων να ακούν εξίσου τους σημαντικούς εθνικούς υποψηφίους ενόψει εκλογών», αναφέρει μεταξύ άλλων το YouTube σε tweet.

Από τις αρχές του έτους έχουν ανακοινώσει την αποκατάσταση του Τραμπ η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, και το Twitter.

Όλο αυτό το διάστημα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε στήσει το δικό του κοινωνικό δίκτυο, το truth.social, ενώ σημειώνεται ότι έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button